sugarpaste skola – rosor till cupcakes

Jag tänkte visa er hur man på ett ganska enkelt sätt kan piffa upp sina cupcakes med rosor i sugarpaste. Det finns många olika metoder för att göra rosor men jag ska visa hur man kan göra dem utan verktyg. Allt man måste ha är sugarpaste (eller flowerpaste) i valfri färg.
makeroses

  1. Gör bladen genom att rulla sockerpastan till små bollar. Man kan göra hur många man vill, men i det här exemplet gör jag fem stycken. Desto större bollar, ju större ros.
  2. Platta till bollarna med fingrarna. Försök få en sida, den som ska synas, att bli ganska tunn. Använd maizena eller florsocker för att undvika att degen fastnar i bordet.
  3. Rulla ihop ett blad till knoppen.
  4. Ta lite vatten och “limma” med fingret eller pensel runt knoppen, nerifrån och till mitten ungefär. Lägg ett blad runt knoppen, (tunna sidan uppåt).
  5. Fortsätt med att limma runt rosen och placera sedan nästa blad på den motsatta sidan från det första.
  6. Bygg på med resten av bladen runt rosen och limma med vatten mellan varven (men använd bara så mycket vatten att bladet fastnar). Forma bladen med fingrarna. Jag brukar böja ut dem lite. Låt rosorna torka ordentligt innan de ska användas. För sugarpaste kan det ta några timmar medan flowerpaste torkar direkt.

Och så här kan det se ut när det är klart. Här satte jag bara på lite strössel och ett blad.

vanilj och halloncupcakes med vaniljfrostingVaniljcupcakes med hallonfyllning och vaniljfrosting

Lycka till och ställ gärna frågor om ni har några funderingar! :)

inenglish

I’m going to show you an easy way to make sugarpaste roses. There are many ways to do this but I want to show you how to do it without any special tools. All you need is sugarpaste or flowerpaste in a desired color.

  1. Begin to make all the petals by rolling sugarpaste in to small balls. You can make as many balls as you like petals, in this example I will make five. The bigger the balls, the larger the rose.
  2. Flatten the balls with your finger. Try to get one side (that will be visible) pretty thin. Use cornstarch or powder sugar to prevent the paste from sticking to the table.
  3. Roll up one of the petals to make the rosebud.
  4. Put a small amount of water around the bottom and middle part of the rosebud as “glue”. Then put a petal around the bud (thin side up). Use only a small amount of water, just to make the petal stick.
  5. Continue the same way, by gluing and then place another petal on the opposite side of the first.
  6. Keep on going like this, building petals all around the rosebud. Then shape the petals with your fingers. I usually fold them out a bit. Let the roses dry completely before decorating. Flowerpaste tend to dry fast while sugarpaste can take a few hours.

Good luck and feel free to ask me questions!

♥ ♥ ♥

27 thoughts on “
sugarpaste skola – rosor till cupcakes

  1. Jag är sååå glad att jag har hittat din blogg. Tack för dina utförliga beskrivningar nu kan jag göra mina cupcakes och tårta, till mitt födelsedagsfika, ännu finare! 😀

  2. Jag har nydligen köpt sugerpase för att göra figurer att ha på min sons dop tårta, vi ska ha dop på lördag. Men den är ju så himla hård? ska man låta den ligga framme ett tag eller värmer man upp den med händerna så att man sedan kan forma den?
    Du har inget tipps på något man kan göra med den som passar till en dop tårta?

    Fin sida har du:)

  3. Jag har en fråga :) Var köper du din sockerpasta? Eller gör du den själv? :) Vore guld & få veta då jag behöver till min dotters dop här om tre veckor =)

  4. Jag funderar faktiskt på att beställa sugarpaste från kakburken och utstickare till blad, vilken utstickare har du när du gör dina blad?

  5. det funkar nog med marsipan men man kan inte få den lika tunn. men om du trycker ut marsipanen på maizena så suger maizenan upp lite fukt så då kanske det går. :)

  6. Åh det här inlägget var ju så himla bra! Om man inte har råd med sugarpaste tror du att det funkar med vanlig marsipan? Jag skulle gärna också vilja se hur du spritsar på frosting och vad du använder för sprits!

  7. Kan inte du ha ngt inslag nån gång om frostings?… vad som är basen till det osv.?
    Det skulle upskattas väldigt mycket!! :-)

  8. Du kan verkligen kalla dig konstnär, så fina grejer du gör :)
    Svar till dig.. angående Florsocker med jordgubbssmak.. jag gillar smaken och visst smakar de en aning jordgubbar.. klart man kan mosa och stoppa i florsockret oxså, men inte vid den här årstiden;)
    Ha de gott glad Påsk på dig/Pialotta

  9. Väldigt djup beskrivning. Jag tror att många kommer att prova din undervisning här! :) och vilken resultat dina blev också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.