amarula cream cupcakes

Det länge sedan jag bakade cupcakes med likör men igår var det dags igen. Jag använde likören Amarula Cream både i kakan och i frostingen. Amarula Cream är en gräddlikör gjord på den exotiska marulafrukten från Afrika. Tydligen är frukten väldigt omtyckt av djuren, speciellt elefanter som kommer i hjordar för att äta den. När frukten fallit från trädet så börjar den jäsa och får en sötare smak och den innehåller även lite alkohol. Ja, ni kan ju se själva…

Det gick väl inte riktigt lika galet till här hemma när vi åt dessa smaskiga cupcakes. Kanske åt vi inte tillräckligt många helt enkelt. :)

amarula cream cupcakesAmarula Cream cupcakes

inenglishIt’s been a while since I baked cupcakes with liqueur but yesterday I made Amarula Cream cupcakes. Amarula Cream is a cream liqueur made of the exotic marula fruit from Africa. Apparently the fruit is very liked by the African animals, especially the elephants. When the fruit falls from the tree it starts to ferment and it gets a sweeter taste and it also contains a bit of alcohol. Just see for yourself in the video…

We did not get quite the same action going here at home after eating these yummy cupcakes, but maybe we simply didn’t eat enough of them. :)

♥ ♥ ♥

45 thoughts on “
amarula cream cupcakes

 1. Amarula är en av mina favoritlikörer! Den cupcaken måste förståss vara ett äss. Hoppas få smaka en sådan i framtiden.

 2. Ja, hembakade chokladbiskvier är underbara, ångrar nu att jag inte bakade dubbel sats, de tar ju slut så fort! :) Spännande med lite nya ingredienser i cupcaksen, ska prova det i framtiden!

 3. Men alltså HUR får du till svirvlarna?=) Vilken tyll? Är det nomalstor form?=) Många frågor hihi….

 4. Hihi vilka söta djur 😀 & så härligt somrig cupcake!

  Ja vi får absolut hitta på nån då jag kommer tillbaka :) Wow det vore nåt att få smaka dina cupcakes så duktig som du verkar vara & så ofta som jag sitter & dreglar över dem 😉 !
  Jag får ta & fundera ut något jag kan baka & ta med mej hmm, något speciellt du skulle vilja? :)

 5. Åh, tack du är världens snällaste. Jag ska ta och beställa lite grejer nu då, tänkte baka cupcakes till min brors student och det vore ju fint om man kunde göra fina blommor till =)

 6. tack<3

  Och tack för tipsen. Ska nog prova med Bailys, det tycker ju många om och det är mer som “godis”. Om de blir bra kanske jag lägger ut några bilder på bloggen, men det är tveksamt haha.

 7. Kikade runt och hamnade på din blogg :) Kika gärna in på min blogg om du vill läsa om mig, min chihuahua Tindra och massa shopping! Givetvis bjuds det på en hel del bilder också.. Enjoy 😉

 8. Ha ha! Det där visste jag inte. Jag hade inte en aning. Tack för informationen.
  Men om vi nu ska tänka ‘att allt har en mening i värdlen och naturen’ hur kommer det sig då att djuren tycker om frukten? …eftersom de blir ‘fulla’? För frukt så djur blir fulla har väl ‘gud’ inte skapat? *filosoferar lite* :)

  Konstverket du som vanligt bakade ser hemskt gott ut. Snart ber jag dig att skicka ett dussin via snällposten! :)
  Du får starta en konditori- och budfirma. :)

  Ha en härlig dag.

 9. min kompis fyller 21 snart och vi tänkte baka cupcakes och bjuda på, har några tips på smak och form? likör låter ju kul!

 10. *hihi* mina arbetskompisar undrar nog varför jag sitter och gapskrattar inne på mitt rum nu! Amarula är jättegott! Har gjort många goa drinkar på det:-)

 11. Måste bara säga att förutom att dina cupcakes ser underbara ut…så undrar jag vem som tar dom fina bilderna. För det är en konst i sig att ta så proffsiga bilder.

  Ps…jag fick äntligen smaka på cupcakeen och dom vart underbara…framför allt den med cappuccinosmak. Tack än en gång för all inspiration….P

 12. Vad fina de va! Mmm, Amarula är så himla gott, kan bara tänka mig hur dessa cupcakes smakade, får världens sug efter en själv. Var på Lagerhaus nu och köpte formar, shit va många de hade! Såg att de hade fina cup-mått men de fick inte följa med hem den här gången

 13. Underbara cupcakes som vanligt!
  Jag har lite frågor till dig eftersom du är ju proffs på det här =)
  1. Om man vill färga sugarpaste funkar det inte lika bra med vanlig karamellfärg eller måste man köpa till den som finns på kakburken?
  2. Hur länge håller 1kg sugarpaste, alltså till hur många cupcakes räcker det ungefär?
  3. Är bladen och blommorna hårda, de ser stela ut på bilden?

  Hoppas att jag inte är alltför jobbig, jag vill bara veta vad jag ska beställa så att det inte blir fel och jag missar något och du kan ju sånt här! Tack på förhand

 14. Tack för ditt inlägg i min blogg och roligt att hitta in till din sida. Du gör vackra ting du med fast i cupcakeform. Jättefina blommor. Här kommer jag kunna hitta inspiration!

 15. Haha, stackars djur vilket kalas dom varit på.

  Måste ta och beställa mig lite utstickare, så jag också kan göra söta små blommor. Har spanat runt på olika ställen här omkring men det verkar lönlöst, så det blir att få skickat en beställning.

  Ha en bra dag!

 16. Dina cupcakes är helt ljuvliga, tänk om man ändå kunde göra de så fina!!! Hur bär du dig åt? Ha en fortsatt bra dag! Kram Helena

 17. Gud va jag skrattade när jag såg dom fulla djuren :-)
  – Jättekul!
  Äter du alltid utav det du bakar, eller har du helt tröttnat på cupcakes?

  Ha en bra dag!
  Kram Therése

 18. Gud vad söta djuren är i videon!!! jag har aldrig sett en full giraff förut. =) och amarula cupcakes har jag inte hört talas om heller. vilken bra smak!!! yummm..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.