bra kakao efterlyses

I helgen bakades det cupcakes här hemma igen. Jag, Anthony och Ola åkte hem till min kompis Sara för att titta på schlagerfestivalen och jag tog med mig dessa hallonfyllda chokladcupcakes med mockafrosting. Jag använde min Valrhona kakao till baket men nu börjar den ta slut och jag tänkte testa någon ny sort nästa gång. Än så länge ligger Valrhona högst upp på min lista av kakaosorter men jag hoppas på att kunna hitta någon annan bra sort som helst är lite billigare. Alla tips mottages tacksamt.

Jag önskar er alla en fin vecka!

hallonfyllda chokladcupcakes med mockafrostingHallonfyllda Valrhona chokladcupcakes med mockafrosting

inenglishThis weekend I went to my friend Sara’s to watch the Eurovision Song Contest and I brought these raspberry filled chocolate cupcakes with mocha frosting with me. I used my favorite cocoa, Valrhona, for the cupcakes but I’m starting to run low and I was thinking of trying another kind of cocoa next time. I’m hoping to find something that’s slightly cheaper but still high quality. All suggestions are greatly appreciated.

I wish you all a nice week!

♥ ♥ ♥

49 thoughts on “
bra kakao efterlyses

 1. Kom du fram till något? Fanns det ngt prisvärt alternativ ? Var ICAs bra?

  Såg nyss Valrohnas i saluhallen på medborgarplatsen i stocholm. 250g för 99 kr. Inte billigt men om den är bäst så..?

 2. Wow, vilka fina cupcakes! Önskar att jag hade tiden att göra sådana, det blir mest experimenterande med ingredienser.
  Kan bara säga wow igen!

 3. Man kan bara inte titta på Eurovision utan att ha nåra cupcakes att mumsa på. Det gör det en helt annan upplevelse. :)

 4. Hej! Tänkte först berömma din härliga blogg! Man kan ju inte sluta bläddra runt bland härliga bilder och bra text! You go girl!
  Sen till saken, eftersom jag bakar en hel del själv så har jag hunnit testa ett antal olika kakaosorter och den bästa är, enligt mig, Kung Markattas kakao. Den är dessutom lite fettsnål 😉 den är lättarbetad och underbar i konsistensen!
  Ha det bäst önskar ett nytt fan av din blogg, Johanna

 5. Haha, jag önskar verkligen att jag kunde göra så fin sushi, men tyvärr! Toppenfina cupcakes hade i alla fall gjort, som vanligt! :)

 6. Jag har tyvärr ingen koll på kakao men jag ska testa mina nya essenser idag. Syrran önskade sig cupcakes med lakrits/viol smak så jag tänkte göra violcupcakes med lakrits topping… eller tvärt om…har inte bestämt mig än. 😛
  Ska nog testa gräddkolan också, den luktar så gott så jag kan inte motstå!

 7. Mums! Det låter såå mumsigt! Får nästan sluta kika in här 😉
  Allt bra med dej annars ute i vår mulna stad? 😉
  Kram!

 8. Ser mycket god ut! Dina vänner måste ha blivit glada med sådant fika. Synd att jag är för långt borta …

 9. Svar: Tyvärr kan man inte köpa dom i sverige utan man får importera dom från Japan eller möjligtvis USA.. Får hoppas att någon butik i sverige är villiga att ta in dom i sitt sortiment för jag skulle definitvt köpa dom.

  Och du har gjort underbara cupcakes som vanligt! 😀 Jag tror att det finns en jättebra kakao på lidl), kommer inte ihåg vad den heter dock.. Annars brukar jag använda vanlig Ögon Kakao.

 10. Gud, vilken fin cupcake och du får alltid till spritsningen så bra! Jag kör med vanlig Ögon Kakao, tycker att den är jättegod men iofs så har jag aldrig provat någon dyrare!

 11. Nu har jag kollat min cacao heter Michel Cluizel, hon i affären tyckte att den var bäst så därför tog jag den, är mycket nöjd med den, man märker att det är stor skillnad på denna cacaon och cacao från ica eller coop.

 12. Hej!
  Tidningen Allt om mat testade olika kakaosorter och kom fram till att Icas egen faktiskt var den bästa. Och Allt om mat brukar man kunna lita på!

 13. Hej igen!!!,
  Kan du skriva ett recept om vanilj eller choklad frosting?!?!?!? jag har provat en massa och misslyckar hela tiden =(, ser att dina frostingar har just den konsistens jag vill ha!!!.

 14. Jag kör oxå med den ekologiska från ICA. Men det är säkert inte det bästa.
  Underbart vacker cupcake som alltid. Å hallon som är så gott.

 15. Haha nej det är sant. Jag kände mig fin i alla fall. :)

  Jag tycker om att du skriver mycket om hur man gör cupcakes. Fortsätt gärna med det. 😀

 16. Hej, o klart du ska göra tårtor! Vore kul att se en av dina tårtor nån gång!

  Ang. kakao så verkar det finnas skillnad mellan kakao o kakao, vilket jag inte visste. själv köpte jag en (coop), som jag inte blev riktigt nöjd med..är det svårt att få tag på märket du använder?

 17. Jag har en “fin” kakao, som jag köpte på ahlgrens choklad i lund, samma pris som valhorna kakaon, kan inte jämföra de, ska kolla vad de heter när jag kommer hem.

 18. Mums, vad goda dom ser ut! 😀

  Jag har köpt kakao från Chokladfabriken, tror att den är från Spanien. Riktigt bra, mörk och har kraftig chokladsmak. Dyrare än kakao från Ica, men värd sitt pris.

 19. Oj, är det skillnad på kakao och kakao? Nu inser jag hur dålig koll jag har på bakande…

  sv: Haha, ja! Man kan ju inte alltid äta cupcakes, ibland måste man äta tårta!

 20. Ljuvliga cupcakes som vanligt 😉
  Skulle va härligt att få sätta tänderna i en sån!!
  Var köper du sugerpaste nånstans, eller gör du den själv?
  Måste testa att göra blommorna nångång :-)

  Ha en bra dag!
  Kram Therése

 21. De är ju bara föööör vackra dina cupcakes och vad gullig du är som delar med dig av hur du gör sockerblommorna, det ska jag testa någon dag! Ha en fortsatt skön måndag! Kram Helena

 22. Åh, lät helt fantastiskt gott! Vore kul om du lade upp dina recept nån gång så man kunde testa själv :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.