midsommar och födelsedagsfirande

Hoppas ni alla hade en härlig midsommarafton även om vädret inte var helt med oss. Här uppe i norr hade vi molnigt men uppehåll. Vi hade stor fest här hemma eftersom vi inte bara firade midsommar utan även min söta mammas födelsedag. Jag bakade både cupcakes och en baileys strawberry trifle åt henne. Jag försökte matcha cupcaksen med dukningen som gick i ljusblått, guld, gult och vitt. Jag gjorde vanilj och halloncupcakes, chokladbanan (min nya favorit) och mandel cointreau cupcakes.

midsommarens cupcakesCupcake tower till midsommar och mammas födelsedag

Lite då och då får jag frågor av er om att lägga ut mina recept och jag ville bara förklara varför jag inte brukar göra det. Jag håller på att starta eget företag och hoppas på att kunna uppfylla min dröm att leva på mina cupcakes. Har under de senaste åren experimenterat fram lite egna recept och tänkte därför hålla dem lite hemliga så de blir unika för just mitt företag. Hoppas ni förstår. :)

Jag önskar er alla en underbar midsommarhelg!

inenglishIn Sweden we celebrated midsummer yesterday. We had cloudy weather up north but luckily no rain. There was a big party at my parents’ house since we didn’t only celebrate midsummer but also my mom’s birthday. I made her both cupcakes and a bailey’s strawberry trifle. I tried to match the cupcakes with the table decorations in light blue, gold, yellow and white and I made three flavors of cupcakes; vanilla raspberry, chocolate banana (my new favorite) and almond cointreau.

Every now and then I get questions about recipes and I wanted to explain why I usually don’t post recipes. I am in the process of starting my own business and I want to try to fulfill my dream to live off of my baking. The last few years I’ve experimented with recipes and I want to keep them a secret so they are unique for my business. Hope you all understand. :)

I wish you a great (midsummer) weekend!

♥ ♥ ♥

40 thoughts on “
midsommar och födelsedagsfirande

 1. Tänk vad lycklig man blir att få äta cupcakes till midsommar!!!! oj så mycket bättre än den vanliga tårtan… den ställningen ser otroligt fin ut täckt med flera våningar cupcakes och dem blommorna över på.. du gör ett sånt fantastiskt jobb med att komponera fina uppställningar. bra jobbat!!

 2. Tack för en fantastisk midsommar- och födelsedagsdessert. Allt var så fantastiskt gott och alla gäster beundrade och tyckte att dina bakverk var underbara. Tusen tack!!

 3. Du kommer säkerligen att lyckas med att försörja dig på dina cupcakes! De är ju bara helt fantastiska. Önskar dig all lycka till med ditt företag.

  Kramar Nadja

 4. Hej Åsa!
  Så rätt du gör som ska starta företag. Trodde tom att du kanske redan hade det. Måste ju gå att sälja massor av cupcakes till olika tillfällen. Kalas, fester, caféer och restauranger. Dina är ju så vackra, jag har aldrig sett någon som bakar så vackra kakor som du! Önskar att jag kunde smaka dem också, men jag är glutenallergisk så det går kanske inte så bra…

 5. wow- helt fantastiskt vackert! och det låter såååå gott. klart att du ska hålla det hemligt- om det kommer en bok köper i alla fall jag ett ex! :-)

 6. Superfint! Blir så inspirerad o bakar vaje kväll MEN jag söker ett bra basrecept på själva Cupcaken för att verkligen lyckas. Har någon ett superrecept?? Lotta

 7. oj de va himla fina cupcakes du gör. en annan är bara nybörjare. men träning ger ju färdighet. att baka har ja ju visserligen gjort å älskat länge. men att få till snygga dekorationer är inte de lättaste:P Hoppas de går bra med ditt förtag. spännande:)

 8. Förstår att du vill behålla recepten för dig själv!

  Men de låter så goda och är så fina att man bara vill äta upp dem allihop! : ) Ha en bra dag!

 9. Åh vad roligt, önskar dej verkligen jättemycket lycka till. Var kommer företaget att hålla till? Dina Cupcakes ser som vanligt helt underbara ut! :)

 10. Jag förstår dig precis, men vad roligt att du ska ööpna eget, då ska jag lätt äta hos dig =)
  Coolt kakfat, jag har velat köpa ett men nu har jag bestämt mig för att vänta tills jag köper lägenhet, vart ska jag få plats med ett kakfat i mitt lilla studentrum!

 11. aah va kul! du finns de ännu en cupcake på min blogg. hehe
  nä men du får så super fint med den tyllen du har till dina cupcakes, jag har bara jätte små som är super svåra att spritsa med, tyvärr.

 12. Dessa ser precis lika underbara ut som alltid:) Men gud så roligt med ditt egna företag. Jag tror absolut att det kommer gå superbra för dig, bara cupcakesen smakar ens i närheten lika bra som de ser ut så kan det bara inte misslyckas!
  Lycka till!:D

 13. Klart att vi förstår det..spännande det låter med företaget…
  Går säker jätte bra.
  Jopp jag hoppade i plurret på midsommardagens morgon, 15 grader va det i vattnet.
  Kände mig som 80 när jag klev upp lederna frös till is…brrr
  Men pigg och rask va man sen, ja eller rask och rask, tog ett tag innan lederna mjuknade upp…
  Mvh

 14. Tack den var väldans god hihi!
  Såg ut som en ljuvlig födelsedagsfest din mamma fick massa goda fina cupcakes :)
  Tycker absolut du ska hålla dina recept hemliga, blir bra du får en egen unik smak på dem då du startar ditt fik :)

 15. Klart att man förstår att du vill hålla det hemligt!
  Håller själv på att planera för ett eget företag!!
  Hoppas att du har haft en underbar helg!
  Det har iallafall jag!

 16. Låter som du haft en fin midsommar och “mamma-firande”! Spännande med företaget, tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med något! Ha en underbar söndag, Åsa!

 17. spännande med eget företag. förstår dig precis, då jag har en liknande dröm… tycker det är helt rätt att hålla recepten hemliga! 😉 Fast visst blir man lite sugen på att testa en del grejer, men det är ju bara att låta sig inspireras… jag menar inte behöver man ha ett recept att följa till punkt och pricka.
  jag har inte testat renshaws sugerpaste ännu, tänkte rådfråga dig innan jag köpte. Jag kommer väl testa inom kort, trots att detta intresse för bakning och cupcakes krockar lite med att jag håller på att dra ner på sockret. 😉 illa illa.
  ha det fint!

 18. Jag förstår ABSOLUT. Helt rätt tjejen. Jag tror absolut kan tjäna pengar på sina underbara cupcakes. Lycka till.

  Vi åt inga alls till midsommar förresten. Varför bakade jag inte det. Får bli till nästa år. Dina var ljuvliga

 19. Åh, va roligt om du kunde leva på dina cupcakes! Du gör så himla fina! Jag har alltid önskat mig ett eget café, och tänk att ha ett cupcakecafé! OM du skulle få för dig att starta ett så hoppas jag på en premiärinbjudan för att få smaka på alla skapelserna och lovar i utbyte att promota ditt fik för alla som vill lyssna och kanske även de som inte vill lyssna… Jag ska iaf hålla tummarna för ditt nya företag och önskar dig all lycka med det!

 20. Har full förståels för att du inte vill skriva ut recept på dina cupcakes. Nåt måste ju vara hemligt också hihi
  Lycka till med företaget. Hoppas det går bra :-)

  Ha en fin kväll

 21. Så spännande med eget företag,
  klart man förstår att recepten måste va lite hemliga då 😉
  Som vanligt har du ju gjort helt underbara cupcakes!
  Jag tittar och bara njuter… :-)
  Kram Therése

 22. Jo självklart tror jag att alla förstår, vet sj hur det är när man har eget och man vill ha det hemligt..hoppas det går bra frö dig, du är ju så duktig på att baka dessa goda baleser!!! ha det bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.