sugarpaste skola – täcka cupcakes med sugarpaste

Idag tänkte jag visa er hur jag gör när jag täcker cupackes med sugarpaste. Innan ni börjar baka kan det vara bra att veta att jag vanligtvis gör cupcaksen något mindre om de ska ha sugarpaste täcke. Detta är för att få plats med ordentligt med frosting under täcket.

täcka cupcakes med sugarpaste 11. Börja med att spritsa på frosting med en stor rund tyll.

täcka cupcakes med sugarpaste 22. Kavla ut sugarpasten ca 1.5mm tjock. Jag använder en kavel med kavelringar som gör att man får perfekt tjocklek på degen. Lägg sedan sugarpasten på en mönstermatta (om du har någon) och kavla försiktigt så att mönstret trycks in i sugarpasten.

täcka cupcakes med sugarpaste 33. Använd en cirkelutstickare eller något cirkulärt, t ex ett glas och tryck ut en cirkel i sugarpasten. Min cirkelutstickare är ca 6.5 cm i diameter.

täcka cupcakes med sugarpaste 44. Lägg försiktigt på sugarpaste cirkeln ovanpå frostingen.

täcka cupcakes med sugarpaste 55. Jämna till kanterna genom att trycka försiktigt med fingrarna runt hela cupcaken. Släta även till på ovansidan för att jämna till frostingen som ligger under.

Sedan var det klart och du är redo att dekorera. Se gärna mina andra guider för hjälp att göra blommor i sugarpaste.

täcka cupcakes med sugarpaste 6Chokladcupcake med bitar av mörk choklad och mintfrosting

inenglishToday I’m going to show you how I cover my cupcakes with sugarpaste. Before you start baking it’s good to know that I usually make my cupcakes just a bit smaller to make sure there’s enough room for frosting under the sugarpaste.

1. Start by frosting the cupcake with a large round piping tip.

2. Roll out the sugarpaste about 1.5mm thick. I use a rolling pin with guide rings so I get the thickness I want. Move the sugarpaste to an embossing mat (if you have one) and carefully use your rolling pin to get the imprint in the sugarpaste.

3. Use a circle cutter or anything circular (for example a glass) to get sugarpaste circles. My cutter is about 6.5cm in diameter.

4. Add the sugarpaste circle on top of the frosting.

5. Start to smooth out the edges but pressing lightly on the sugarpaste all around the cupcake. Also press on top to even out the frosting underneath.

That’s it! You can now decorate your cupcake. See my other guides for help on how to do sugarpaste flowers.

♥ ♥ ♥

51 thoughts on “
sugarpaste skola – täcka cupcakes med sugarpaste

 1. ooh, vilken bra guide!! Vet du om man kan frysa in sådana cupcakes med täcke o allt utan att de förstörs? Hälsningar Sam

  1. Hej Sam! Skulle inte våga frysa in cupcakes som är täckta med sugarpaste då sugarpasten blir kladdig och svettig i kontakt med fukt.

 2. Hej! Vart har du köpt din mönstermatta? den var verkligen jätte fin och verkar väldigt behändig när man ska göra mönster! :)

 3. Oj va fint du gör :)
  Vilken bra guid.
  Jag ska försöka mig på cupcakes till dotterns födelsedag och det här gav mig massor med hjälp på vägen

  Tack
  carro

 4. Åh vilken bra guide! Jag har en fråga som jag undrar om du vill hjälpa mig med? Jag ska göra cupcakes till ett kalas nästa helg. Går det att göra dem dagen innan och förvara i kylskåp? Är så rädd att de ska börja “svettas”!

 5. hejj, jag igen :) alltså ja menar den rosa kronan, den gula “enklare” skulle jag kanske kunna göra, men den rosa har lite “kurvigare” “Klippning” osv… :)

 6. HEJJ! :) jag såg i bildgallerian bilder på cupacakes som du decorerat med små kronor, hur i fan har du gjort dem? :) skulle vilja göra nåt i den stilen till min syrra dimissionsfest, men kommer aldrig att klara det. :) vilka verktyg använde du? :) det skulle kanske vara en bra idé för dig att skriva hit att hur man gör dem. alltså i samma stil som dehär andra sugarpaste skolorna 😀 helst före den 15 januari 😛 😀

 7. Fick chansen att smaka dessa heltäckta cupcakes och de var saftiga och mycket goda. En fantastisk smakupplevelse!

 8. sv: Hihi, jag såg inte att du kommenterat en gång till fören jag redan skickat iväg kommentaren men men…

  På ett sätt vill jag också ha extensions men det borde vara jobbigt att sköta det. Om inte annat så är det ju dyrt… :(

 9. sv: Jag älskar också jordgubbar. Så gott!

  Förresten, kan du inte baka några jordgubbs cupcakes nån gång? Det vore kul!

 10. Åhh så fint. Tänk vad lätt det kan se ut. Här hemma hos mig skulle det nog bara resultera i pannkaka.. Men det är jättekul med dina guider, och att du delar med dig av dina tips!:)

 11. Hej, en liten fråga. Vad fraktar du dina cupcakes i? Jag är rädd att frostingen ska kladda ihop och att de ska studsa omkring och se hemska ut, vad ska jag göra?

 12. Nej den är faktiskt inte helt lätt att göra, om man kollar noga ser man att den är lite söndrig här å var men de är inget jag talar om, egentligen 😉 De är ju nästan bara jag som vet att den inte ska se ut så, hahaha
  hoppas du får en bra dag :)

 13. Helt underbara! Ser verkligen lätt ut att göra när du visar. Måste nog inhandla lite verktyg och börja träna…

  Ha en fortsatt bra vecka!
  Helena

 14. Men oh vad roligt att få bak så mycket :) !! Hoppas det går finemang :) !
  Hur många smaker var det du skulle göra?
  Jag vill också baka en massa, måste nog baka något imorgon jag har kreativitetsabstinens får verkligen harmoni med bakningen!

  Söndag hittar jag gärna på nåt :) !
  Vi skulle kunna leta reda på något mysigt fik/konditori på Söder? :)

 15. Å du gör så fina cupcakes! Blir heelt tagen, men snälla kan du inte lägga upp ett bra grundresept på själva “degen”?

 16. Det här var en mycket användbar instruktion. Har faktiskt inte hunnit att göra sådana här cupcakes ännu, men nu vet jag ju hur man skall göra i alla fall…:-) Tackar för detta!

 17. ja vi skulle säkert få tapetsera om, om vi själva hade bekostat det, men vi vill inte riktigt lägga pengar på det eftersom vi hyr. Sen tycker min sambo att det är onödigt(ja han bryr sig liksom inte, han kan inte förstå hur jag kan störa mig så på bården hehe) Nu letar vi dessutom hus så…

  Jo jag undrar hur du förvarar dina cupcakes.Fryser du dom med dekor och allt? Eller du dekorerar efter hand,håller de i kylen ett par dar? Var köper du mönstermattor?

 18. Åh snyggt! Mönstermatta! Precis som när man gjorde trolldeg som liten med mammas spetsdukar! 😀 Fint och prydligt som vanligt härinne! Hälsningar från Öland…

 19. ja visst är dom söta :) tack för att du delar med dig av allt du kan, du är ju så fantastiskt duktig :) din matta har så vackert mönster, har hittat en hos kakburken tror jag det var , men inte med det vackra mönstret. natti Natti
  Kram lena

 20. Nu är det bara att börja göra cupcakes.. Ser så lätt ut när du visar!
  Tror nog min sambo skulle vara glad om jag provade på nångång :-)

  Ha en fin tisdag

 21. Jättefint igen!! från början tyckte jag inte om cupcakes täckta med sugarpaste men nu tycker jag dem lika mycket som de vanligt frosted cupcakes. jag särskilt är förtjust i den stora blåa blomman, nåt nytt å fint!!

 22. Jättefint att du börjat din sugarpasteskola, det är många fina tips som du delar med dig. Dina cupcakes är så otroligt vackra (har sagt det förr men kommer att upprepa mig ännu många gånger, har jag på känn :-))!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.