pink sugarpaste roses

Här ser ni vad jag sysselsatt mig med de tre senaste dagarna. 130 stycken rosor i sugarpaste är äntligen färdiga. Dessa rosor har beställts av en tjej som ska använda dem till att pryda bakelser på sitt bröllop i helgen. De går i olika rosa nyanser och i vitt.

rosor i sugarpaste130 stycken rosor i sugarpaste

Jag använde några av rosorna till att dekorera lite cupcakes jag gjorde igår. Det blev kokoscupcakes fyllda med färska jordgubbar och toppade med lemon swiss meringue buttercream frosting. Receptet till frostingen kommer den fantastiska Martha Stewart. Det är på engelska med amerikanska mått men jag tänkte dela det med er ändå. För att få citronsmak tillsatte jag ett par teskedar citronsaft i frostingen.

Swiss Meringue Buttercream

 • 5 large egg whites
 • 1 cup plus 2 tablespoons sugar
 • Pinch of salt
 • 1 pound (4 sticks) unsalted butter, cut into tablespoons, room temperature
 • 1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
 1. Combine egg whites, and salt in the heatproof bowl of a standing mixer, whisk lightly to break up the egg whites. Set over a pan of simmering water and add sugar a little at the time. Whisk constantly by hand until mixture is warm to the touch and sugar has dissolved (about 3-4minutes, the mixture should feel completely smooth when rubbed between your fingertips).
 2. Attach the bowl to the mixer fitted with the whisk attachment. Starting on low and gradually increasing to medium-high speed, whisk until stiff (but not dry) peaks form. Continue mixing until the mixture is fluffy and glossy, and completely cool (test by touching the bottom of the bowl), about 5-8 minutes.
 3. With mixer on medium-low speed, add the butter a few tablespoons at a time, mixing well after each addition. Once all butter has been added, whisk in vanilla. Switch to the paddle attachment, and continue beating on low speed until all air bubbles are eliminated, about 2 minutes. Scrape down sides of bowl with a flexible spatula, and continue beating until the frosting is completely smooth. Keep buttercream at room temperature if using the same day, or transfer to an airtight container and refrigerate up to 3 days or freeze up to 1 month. Before using, bring to room temperature and beat with paddle attachment on low speed until smooth again, about 5 minutes.
 4. (Optional) To tint buttercream (or royal icing), reserve some for toning down the color, if necessary. Add gel-paste food color, a drop at a time (or use the toothpick or skewer to add food color a dab at a time) to the remaining buttercream. You can use a single shade of food color or experiment by mixing two or more. Blend after each addition with the mixer (use a paddle attachment) or a flexible spatula, until desired shade is achieved. Avoid adding too much food color too soon, as the hue will intensify with continued stirring; if necessary, you can tone down the shade by mixing in some reserved untinted buttercream.

Jag serverade dem i koppar, så dessa kan man kalla riktiga cupcakes. :)

kokoscupcakes fyllda med färska jordgubbar med lemon swiss meringue buttercreamKokoscupcakes fyllda med färska jordgubbar med lemon swiss meringue buttercream

in englishThe last few days I’ve been working on making a bunch of sugarpaste roses. Today I finally finished the 130 roses in different shades of pink and white. They were ordered for a wedding this weekend.

I used some of the roses to decorate some cupcakes I made yesterday. I made coconut cupcakes filled with fresh strawberries and lemon swiss meringue buttercream. I found the recipe for the frosting at Martha Stewart’s website and I wanted to share it with you (see above). Since I wanted lemon flavored frosting I added a couple of teaspoons of lemon juice to the recipe.

I served them in cups so these you can really call cupcakes. :)

♥ ♥ ♥

49 thoughts on “
pink sugarpaste roses

 1. Hei,

  absolutt fantastiske cupcakes :-), kunne du skrive hvor mye in grams, kiloes etc er det av det smøre du brukte i denne kremen? Er en cup den amerikansk mengde du bruker som er 2,37 eller vanlig 2,5 dcl?

  Tusen takk

 2. Hej, vilken fantastisk hemsida du har. Blir så imponerad av ditt hantverk. Jag önskar att du kunde översätta receptet från Martha Stewart till svenska. Jag är så enormt dålig på Engelska. Kram Ulrika

 3. Åsa,
  Du är otrolig – vilken fantastisk tårta – den skulle vi vilja smaka….
  Johanna och jag brukar kolla din hemsida lite då och då.
  Vi är imponerade – ser fram mot att besöka ditt café när det öppnar i Stockholm.

 4. Du har ett otroligt tålamod och tillsammans med Din skaparkraft som vi får ta del av, är Du helt unik. Det här är verkligen Din “grej”. Så mäktigt och allt handgjort, mycket vackert!

 5. Ooooh WOW…. Hur har du orkat med att göra alla dessa rosor? *puh* Du e verkligen toppen duktig….

  Mmmm de cupcakesen lät smarriga :)

  kram kram

 6. Men oj oj oj, vad du har jobbat…. Nu är jag tillbaka efter 3,5 veckor i husbil nere i Europa. Och nu längtar jag jättemycket efter att få baka något. Får se när jag får tid och möjlighet. Ha det så bra!

 7. Vilket kul bloggämne du hittade och vad mycket fina saker du gör!

  Här ska jag säkert titta förbi och läsa mer. Lycka till!

 8. Du är ju alldeles fantastisk! Så himla duktig!
  och honungsbiet nedan, herre jösses, det var nog det sötaste jag sett i “bak”väg!

 9. Jag dör! Så vackert! Jag vill båda äta dem och ha dem kvar.

  Kram M (på Merry Go Round, som nu har börjat blogga på ett annat ställe..)

 10. Tusen tack för din snälla kommentar! Din sida är så fantastiskt fin och jag är så imponerad över hur duktig du är! Rosorna du har gjort är superfina. Jag tycker att det är svårt att få till så fina rosor i sugarpaste, men du har verkligen lyckats.

 11. Jag är helt stum av beundran! Vilka vackra rosor! och så fint upplagt. Bara av att läsa under bilden gör att det vattnas i munnen…

 12. Där har vi äkta koppkakor, helt lovely i de fina kopparna & sugen blir man helt klart :)

  Ja imorrn är det ju fredag ska vi ta den pendeln som går 14.48 från solna?:)
  Så kan vi åka någonstanns och äta/ fika :)

 13. Åh herre gud, jag hade gett upp efter en! Rätt mycket små pill med sådant eller det är det kanske inte?
  Jag har alltid inbillat mig att maskiner tar det jobbet *skäms*

  Sv: Gud vilken upplevelse, klart avis!
  Vill med bara åka, leva det livet, lära mig en annan kultur
  Men drömmen sprack när jag hitta mitt livs kärlek
  Får nöja mig med honom istället 😉 hehe

 14. Ja, det kändes väldigt konstigt. Det var han som berättade för mig och tydligen så var det nån av hans kollegor som berättade om det för honom.
  Rosorna ser helt underbara ut!
  Hoppas att du får en kanonbra dag idag!

 15. Men oj så du har varit upptagen!! Riktigt fina blev rosorna..

  Vad snyggt det blev att göra i riktiga koppar!
  Inget fel på kopparna heller 😉

  Ha en bra dag

 16. Oj så jättefina rosor du pysslat ihop! Måste ha tagit en stund :-) Och cupcakesen i koppar är hur söta som helst, nu fick jag plötsligt ett behov av att skaffa likadana vackra koppar 😉

 17. SPRING! !! ! ! den rosa armén! oj vad fina de blev. mycket imponerande alltsammans. och jag måste säga mig är särskilt förtjust i den swiss meringue buttercream frosting, så himla god! ! !

 18. Ojojoj, 130st jag hade nog aldrig orkat med att göra så många, är inte direkt en “löpande band” typ, men har man beställning så har man ju, det är nog annorlunda att göra det som jobb kanske, mot att göra det till sig själv. Har du fått något svar än förresten?

 19. Gud så häftiga Cupcakes du gör !
  Du är riktigt duktig ser jag, en dag..en vacker dag när jag gifter mig ska du få äran och göra dessa små goda bakelser åt mig!! :) haha.
  Bra jobbat :)

 20. Herregud så många du har stått och gjort, vilket tålamod du måste ha..
  Fast det är väl så när man tycker det är kul då går det bara av farten..
  Riktigt tjusigt med kopparna..
  Ha de gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.