en bit tårta?

Den här bloggen handlar ju egentligen om cupcakes men jag tänkte göra ett undantag idag. Jag har nämligen för första gången försökt mig på att göra en våningstårta. Vågade bara ge mig på en med två våningar. :) Rosa blev den med vita sockerblommor och svarta band. Smaken är chokladtårta och den är fylld med aprikos och vit choklad cream cheese frosting. Har inte smakat den ännu men snart ska jag ta första biten…

Jag har mycket övning framför mig innan jag kommer kunna känna mig nöjd med resultatet men för ett första försök blev det väl godkänt, eller vad tycker ni?

rosa våningstårtaChokladtårta fylld med aprikos och vit choklad cream cheese frosting i två våningar

in englishThis blog is really about cupcakes but today I’m making an exception. I have made a first attempt on a tiered cake. I did only have the courage to make two tiers. :) I covered it in pink sugarpaste and decorated it with some white flowers and black ribbon. The flavor is chocolate cake filled with apricot and white chocolate cream cheese frosting. I still haven’t tasted it but I’m about to take the first bite very soon.

I’m not experienced with cakes and I still have so much practicing to do but for a first try I think it was allright, or what do you think?

♥ ♥ ♥

59 thoughts on “
en bit tårta?

  1. Super fin! WOW! Ska göra doptårtor snart. Hur gör man en tårta så med två på varandra?
    Ställer man bara på dom eller har du nått stöd emellan?

  2. Mycket läcker!! Som vanligt lyckas Du sätta en utmärkt personlig karaktär på bakverket. Antar att den smakade jättegott. Önskar jag/vi fått smaka av den.

  3. Den ser ju riktigt proffsig ut:)låter gott med fyllningen och söt med alla blommor på.
    På min boks framsida är det en mocka bakelse, jag kan maila receptet om du vill?
    ha, en trevlig helg.
    /S

  4. Åh så det lutar åt att köpa det andra stället du tittade på i tisdags? :) Ligger det i närheten av wake up?

    Jag har fått byta till vad de kallar “dagtid” så nu går jag tis-fre istället 2 dar till 18, 1 till 20 & 1 dag till 14. Är så mycket vi ska kunan lära oss på så kort tid men hoppas det ska funka!

    Du borde allt sälja någon tårta på catering då du öppnar ditt cupcake café, du är superduktig på det med! :)

  5. Klart mer än godkänt! Den ser ljuvlig ut! Du är så otroligt duktig!
    Allt bra med dej annars och hur går det med företaget? Väntar ivrigt att få smaka
    på dina bakverk! Kram!

  6. SV: Ja, jag skickade ett sms till mamma, men hon hade tyvärr gjort sig av med alla sina, så jag hoppas på att jag hittar en i secondhandaffären till ett vettigt pris. Det är bättre att hitta i mammas garderob om man inte vet hur mycket det kommer att användas. Jag är lite snål 😉

  7. Då är det säkert däri problemet ligger. Ska testa igen på fredag, för farmor skulle rota bland sina gamla spritsar, kanske har hon en stor stjärna, glömde beställa det när jag skickade efter flowerpasten.

    Har du testat att färga flowerpasten med hushållsfärg? Jag vet att det blir bäst resultat med pastafärg, men dom hade inte dom färgerna jag hade när jag beställde. Man kanske kan baka in lite maizena när man har färgat så att den inte blir kladdig?

    Förlåt att jag använder dig som min mentor, men du är så duktig!

    Kram

  8. en bit??? kanske 2, 3 om jag orkar. vad fin bilden blev. som mamma skulle säga “oj! vad tjusigt!! läckert!.” men det är det! mycket fint som vanligt. snart blir du tvungen att bilder i snö istället för sol. : (

  9. MER än godkänt tycker jag! :)
    Längtar tills nästa gång jag ska göra tårta, blir till något kalas för annars blir den inte uppäten ^^ Det är mest bara jag & mamma som tycker om tårta så den hinner bli förstörd innan vi ens kommit halvvägs.

  10. Självklart märkte jag efter att ha skrivit kommentaren på din blogg igår att du skrivit cafe wake up var för snabb på at läsa & svara haha! De som hade röd text på skylfönstret minns jag dessutom 😉 Hur gick det? Blev du sugen på den lokalen? Pratat något med café solo-gubben förresten?

    Ja nu har jag haft min första dag!
    Är 4 klasser/grupper som ska gå konditor. 2 dag & 2 kväll, beroende på vart man kommer ifrån har de gjort klasserna.
    Har skrivt upp mej på en lista över de som vill byta till dag, synd det var jag & minst 5 till :S . Är 4 kvällar & 1 dag per vecka mitt schema..
    Vet inte vilka som ska gå i min klass förutom en som jag hade önskat inte skulle göra det då hon verkade väldans sur haha!
    Imorrn ska vi ta måtten till konditorkläderna & på torsdag startar det hela på riktigt! Spännande att få veta vilka som hör till ens klass, hade ju velat veta det direkt!
    Oj vad jag skriver långt , har ju en massa mer att berätta egentligen 😛

  11. Verkligen superfin tårta! :) Ser väldigt god ut!
    Tänkte faktiskt försöka mej på att baka en tårta själv snart! Haha, hur nu det ska gå.. 😉
    Använder du sugarpaste att täcka tårtan med, eller har du en mix av sugarpaste och marsipan? Har hört att det funkar bra det med!
    Kram! <3

  12. Den var ju jättefin! *_*
    Gillar hur toppen är fylld med blommor och sedan hur floden av blommor tunnas ut ju längre ned vid tårtan! Fyllningen låter också väldigt smaskig!
    ….

    *skär upp en stor bit av tårtan*

  13. Vilket lyckat första försök! Verkligen fin blev den. Jag ska också prova på att göra en våningstårta nån gång, det ska bli spännande :) Kul med lite inspiration 😉

  14. Toppenfin, och tack för din fina kommentar på min blogg. Dina talanger är ju inte så få dem heller, du verkar ju dessutom kunna göra karriär på dina, hoppas allt går bra med det projektet förresten! : )

  15. SV: Jag använder rumsvarmt margarin. Är det någon skillnad på att använda smör eller margarin? Jag säger oftast smör om margarin, men det gör kanske ingen annan så det är där jag har gjort fel?

    Dom gångerna jag har gjort den har jag varit tvungen att göra den en stund innan jag använt den, kan det ha betydelse? Har då satt in den i kylen så länge och när jag har tagit ut den därifrån har den liksom varit rinnigare än innan. Kanske använder jag för lite florsocker. Hur ska konsistensen vara? som en “hård” kaksmet?

    Kram

  16. Väldigt fin tårta! =) Vem får äta av detta mästerverk?

    Kom på en idé till en jul-cupcake (ja jag vet det är lite tidigt *hihi*): Grön topping som spritsas som en toppig julgran, på med silver eller röda-kulor strössel och sen en söt polkagriskäpp vid sidan.. =)

    Ha en skön dag!

  17. SV: och bilder kommer givetvis, fast det känns lite pinsamt att visa för dig, mina kommer ju att vara långt ifrån så fina som dina 😉

  18. SV: Ja det ska bli jättekul! Har testat recept nu i två veckor, men nu tror jag atta jag vet vad jag ska ha för recept till muffinsen. Däremot tycker jag inte att jag får frostingen tillräckligt fast, den flyter liksom ut lite när jag spritsar, har du något tips? Nu återstår bara att öva, öva, öva på blommor och spritsning 😉

    Har börjat få lite prestationsångest. Jag vill ju att dom ska bli så superfina.

    Kram

  19. Den blev verkligen mer än godkänd!! Den ser ju praktiskt taget helt perfekt ut :-)
    Jag skulle såååå gärna vilja smaka den med dig för den lät hur god som helst..

    Tyvärr så kom regnet hit. Skurar till och från hela dan så det blev lite midsommarkänsla.. Ut med verktygen (inget regn), in med verktygen (det har börjat regna), ut med verktygen (inget regn igen) :-)

  20. What a beauty! Skulle lätt kunna ställa till med något bröllopsliknande ståhej för att få dig att göra en tårta (många våningar…) 😉

  21. Man kan inte tro att det är den första våningstårtan du gör. Du är så himla duktig! Din sida ger mig sådan inspiration och alla härliga färger gör mig så glad!

  22. Jag börjar skolan imorrn bitti kl 8.00 spännande som tusan känns det!!!
    Så imorrn får du höra hur klassen & skolan verkar, gah hur ska jag kunna sova inatt? :O Håll tummar & tår för mej imorrn!! :)

    Så jag kan inte följa då går jag ju skolan, men åh vad är det för lokal? är det redan ett café? berätta :) !
    kramar

  23. Jättefin som vanligt! :)

    sv: Det har varit en underbar sommar men lite bättre väder kunde ju inte ha skadat.
    Nej, jag vill nog inte heller att sommaren ska vara över. Men jag älskar i och för sig hösten så för mig gör det inte så mycket att det blir lite kallare.

  24. Både ser och låter god! Håller tummarna för att du får din lokal, då får ju jag möjlighet att smaka på dina underbara bakverk :) Håll oss uppdaterade!

  25. Den var jättefin! Precis som allting annat du gör 😉

    Är det sugarpaste du täcker tårtan med? Jag har köpt hem flowerpaste som jag börja göra blommor med, har två födelsedagskalas som jag ska göra cupcakes till, men kan man använda det att klä tårtor med också, eller man måste ha sugarpaste?

    Kram

  26. Dina tårtor är ju minsann lika fina som dina cupcakes!
    Sååå kanonfina 😉
    Var gör du egentligen av allt du bakar, äter upp det själv??
    Tänk om man ändå kunde få bo granne med dig :-)
    Kram Therése

  27. Den kan du känna dig nöjd med tycker jag:) Vilken härlig tårta! Hoppas få se fler såna på din sida. Du är ju lika duktig på dem som på Cup Cake:)

  28. Oj så otroligt vacker tårta, jag tycker att du kan känna dig hur nöjd som helst :-) Väldigt vackra färger och fin helhet – som vanligt när det gäller dina bakverk!

  29. Jättefin! Jag gillar din blogg, tycker du är duktig som såväl inspiratör/bagare som fotograf. Titta gärna in på min nya blogg om du vill. Själv lägger jag mitt fokus på tårtor men gillar förstås också mycket att göra cupcakes.
    Hälsningar Kajsa

  30. Jättefin!!! Lite avis faktiskt… *ler*
    Vad innebär “Aprikos” som fyllning, lät gott och jag ska till helgen göra dop-tårtor till min son. Vad har du gjort blommorna med?
    Kram Karin

  31. jag tyckte då att den var superfin :) låter riktigt gott också! fram för fler tårtor! (bara för att jag själv är ett sånt fan av att dekorera tårtor, hehe)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.