lycka till cupcakes

Tack för alla lyckönskningar med företaget och lokalen! Jag blir så glad av all den uppmuntran jag får av er! Jag vet inte ännu om jag har någon chans att få lokalen jag är intresserad av i Vasastan, det är tydligen många som gillar den så jag vågar inte hoppas på för mycket. Idag ska jag i alla fall på möte med ALMI företagspartner, så vi får se vad de tycker.

Här är lite cupcakes jag gjorde igår. De var en beställning till en kille som skulle sluta på jobbet. Jag gjorde dem i blått, grått och rosa och satte ett glittrande “lycka till” meddelande på dem.

lycka till cupcakesHallonfyllda vanilj och mandelmassacupcakes med vaniljmandelfrosting

hallonfyllda vanilj och mandelmassacupcakes med vaniljmandelfrosting

in englishThank you for all your nice comments about my business, your support really means a lot to me! I still don’t know if I have any chance of getting the place in Vasastan I’m interested in, apparently there are many possible buyers so I don’t want to get my hopes up. Today I have a meeting with ALMI business partner where I have applied for a loan, so we’ll see what they think.

Here are some cupcakes I made yesterday. They were an order for a guy’s going away party at work. I made them in blue, grey and pink and put a shimmering “lycka till” message on them (good luck in English).

♥ ♥ ♥

49 thoughts on “
lycka till cupcakes

 1. Ja dåf röstår jag du har fullt upp, hoppas allt går bra :) !

  Idag har vi varit o kutat på drottninggatan ,sjukt mycket folk huvvaligen. Men vissa lyckisar har ju fått lön, önska jag var en av dem men icket 😛 ..
  Nu ikväll blir det en skön filmkväll med massa godis & chips.. Härligt är så slut efter veckan! Laddar hem filmen Leon , har hört den ska va bra , har du sett den?

  Imorgon blir det nog lugnt ,kanske bakar något o pluggar lite får se :)
  ha nu en härlig lördagkväll!
  kram

 2. Tack för receptet på Müslin….
  Såååå gott det verkade, har skrivit ner allt på inköpslistan och ska göra egen müsli för första gången i mitt liv! :)

  Underbart fina cupcakes som alltid!!

  Ha en bra helg!/Åsa.

 3. håller tummarna på att allt skall gå bra både med lokal och själva företaget. kommer jag upp till dina trakter så kommer jag att hälsa på i din lilla shop. kramisar

 4. en liten fråga till…. har du använt någon stämpel när du skrev “lycka till” eller har du gjort på fri hand? Finns ju stämplar i hobbybutiker, är det något sådant? :-)

 5. Tack snälla du för att du tog dig tid till att svara. Ska prova att baka som du tipsade om nästa gång det blir cupcakes. Återigen….en fantastiskt fin hemsida och bakverk… Lycka till med ditt företagande… Världen blir vackrare med vackra och goda cupcakes :-)

 6. 80 st?! Ja då ska jag vara tyst med hur jag ska slita med mina 12st!

  Har testat att färga flowerpasten med hushållsfärg nu. Den blev väldigt, väldigt kladdig, men med maizena så lade det sig, däremot tyckte jag att det var svårt att få färgen jämn, men det är det kanske med pastafärg också.

  Det tråkiga var bara att när jag öppnade mitt alldeles nya paket flowerpaste så var den alldeles hård runt om och en bra bit in mot mitten, trots att det var lång datum kvar och jag har förvarat det som det stod på förp. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men jag tar det med en klackspark och ser hela projektet som ett tillfälle att öva när det bara är familjen som måste ta del av resultatet!

  Hoppas bild kommer upp sen på dom fina bröllopsmuffinsen!

 7. vilken fantastisk fin hemsida och vilka fantastiska kreationer du gör. Hur gör du för att få din frosting så “stadig”? Mina blir ofta lite lösa, vet inte riktigt då hur jag ska lösa det, kanske du har något bra tips?
  Sen undrar jag ifall du kunde skriva tillvägagångssättet när du gör cupcakes. Tex när bakar du själva muffinsen? Samma dag du ska ha den eller innen? Fryser du ner dem och tar upp efter hand? Kan man frysa med frosting på? Är SÅ inspirerad av dina fina cupcakes så jag har beställt hem en massa fina formar för nu ska här bakas. Skulle verkligen vara tacksam för svar, men förstår om du kanske inte hinner svara…. :-)

  1. Svar till Johanna: För att få bra konsistens på frostingen är det viktigt att använda smör (inte margarin). Det ska vara rumstempererat när du gör frostingen och sedan måste du använda en hel del florsocker. :) Om frostingen är lite för lös kan du ställa en i kylen ett tag innan du frostar cupcaksen.

   Vad gäller tillvägagångssättet så försöker jag så långt det är möjligt att göra allt samma dag som de ska serveras (förutom sugarpaste blommorna som jag gör i förväg). Om jag inte hinner baka samma dag så bakar jag cupcaksen dagen innan och förvarar dem i plastpåsar över natten. Sedan frostar och dekorerar jag samma dag. Men visst går det att frysa ner cupcakes, om jag bara bakar till mig själv så brukar jag frysa ner och tina upp eftersom. Dock fryser jag bara ner själva muffinsen och förvarar frostingen i kylen. Hoppas det här hjälper dig! :)

 8. Sv: ja opi har dom snyggaste lacken, synd att dom kostar lite mer :-(

  Tack för tipset, då bakar jag, blandar ihop frostingen och gör blommorna ikväl och så bygger jag ihop allt imorgon. Håll tummarna för mig, för nu ska flowerpaste oskulden tas ;-). Skickar länk sen så att du kan få se vad dina tips har resulterat i.

  Kram

 9. Hej,

  Kul att du skrev i min blogg :-).

  Jag kommer baka tårtor på beställning även i fortsättningen som huvudprodukt, men komplettera med färdigbakat i butiken har jag tänkt. Jobbar med marknadsföringen för fullt nu.

  Formex var roligt, det blir roligare och roligare för varje gång. Tycker att inredning är det största området och det är roligt. Kan tipsa dig om en för mig ny leverantör av ekologiska produkter, bl a choklad som jag tyckte var riktigt god om du är intresserad av det?

 10. Hei-hei, Åsa! lenge siden jeg har vært innom her hos deg nå! Så flott at du skal starte utsalg!! Kjempebra! Håper du får det lokalet du helst vil ha! Dette blir sikkert stort! Mange herlige innlegg du har hatt i det siste, og de etasje-kakene blir jo fine! Veldig fine! Lykke til fremover med alt! Håper du får det slik du ønsker!
  Solrosa

 11. Åh, vasastan! Det hade ju varit perfekt! Jag håller tummarna för dig. Du förtjänar den verkligen för du är såå himla duktig. Jag kommer var du än öppnar när jag är i Stockholm. 😀

 12. Superfina! Hoppas att det går bra med lokalen och jag retar mig att du ska öppna upp i stockholm, jag som gärna hade fikat hos dig varje dag!

  Kan man göra cupcakesen dagen innan man ska ha dom och hur ska man förvara dom då? i kylen? Blir inte flowerpasten konstig då? Det är ju svårt att ta plastfolie över eftersom dom är toppiga.

  Nu är jag jobbig igen 😉

  Kram

 13. Cupcakes passar ju så gott som till de flesta tillfällen 😉
  En sån här fin passar ju jättebra som ett Lycka till!

  Håller tummarna för dig nu med lokalen,
  du skulle ju göra succé med dina underbara bakverk!
  Kram Therése

 14. Men så spännande med lokal och ditt företag mm. Hoppas att det blir som du vill. Öppnar du affär så kanske jag kan titta in när jag besöker Stockholm…

 15. Jag måste bara säga att du är en sån inspirationskälla. Varje gång jag loggar in på min google reader, klickar jag mig fram till din blogg med lika stor förväntan varje gång. Även om jag har haft världens pissigaste dag så blir jag lika glad varje gång.
  Det du gör – är alltigenom en konst! Du är en ren naturbegåvning, det här kommer bli bra :)

  Kramar Keadi

 16. Jag blir lika avundsjuk som vanligt! Du lyckas alltid!! :)

  sv: Ja, usch… Den är riktigt sorglig. Jag såg den på bio och grät halva filmen… Men jag är känslig för såna filmer också…

 17. Tänkte bara säga att jag själv är diabetiker och det är anledningen till att jag äter enligt lchf. Så om du ska baka sockerfritt så är chokladkakan jag gjorde verkligen perfekt. Inget mjöl som tillför en massa kolhydrater och inget socker alls. Samma sak med rulltårtan jag gjorde. Perfekt om man har diabetes!

 18. Åh, så söta! Hoppas de väljer hyresgäst lite efter vad lokalen är tänkt som, ett Cupcakeri är ju inte helt vanligt och vore säkerligen jättepopulärt!

 19. Helt Ok, du gör dom precis som du vill…
  Jag vet att hur du än gör kommer dom bli kanon, för helt ärligt har jag aldrig sett finare skapelser :)

  Kommer man våga/vilja äta dom eller kommer dom va för vackra fniss…

  Hur många är det du tänkt göra?

  ha en underbar dag och lycka till med lokalen

  kram kram Therese

  1. Svar till Lindah: Dekorationerna tog nog ett par timmar, sedan tog det ju lite tid att baka och göra frostingen och dekorera, så kanske drygt 4 timmar totalt men uppdelat på två dagar, gjorde dekorationerna kvällen innan så de skulle vara helt torra. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.