cupcakes och macarons

Har fortfarande inga nyheter om lokalen jag är intresserad av. Har börjat lära mig att man måste ha tålamod när man ska starta företag. Varje liten del tar verkligen lååång tid.

Under tiden tänkte jag att ni kanske vill hjälpa mig lite. Jag ska göra en cupcake meny och jag tänkte kolla med er, har ni några förslag på cupcakesmaker ni tycker ska finnas i min lilla bake shop? :)

Själv ska jag sätta mig och spåna över kaffe, en cupcake och några macarons. Jag bakade macarons för första gången idag, de blev lite för fluffiga men riktigt goda var de i alla fall.

cupcakes och macaronsChokladcupcake fylld med hemmagjord vaniljkräm och cream cheese frosting
Lila macarons med lemon buttercream

in englishI still don’t have any updates about the location I’m interested in for my bake shop. Have started to learn that it takes a lot of patience to start a business. Every little step takes a loooong time.

But meanwhile I thought I’d ask you guys for some help. I’m making a cupcake menu and I wanted to ask you guys if you have any suggestions for cupcake flavors you think should be on the menu in my bake shop?

I’m gonna sit down and brainstorm over coffee, a cupcake and some macarons. I made macarons for the first time today, they got a little too fluffy but they tasted really yummy.

♥ ♥ ♥

51 thoughts on “
cupcakes och macarons

  1. Hej! : )
    kan du posta receptet på macorons i ett annat inlägg någon gång? :)

    sedan cupcakesmaker så vet jag några som jag (och mina vänner) är helt förtjusta i!
    x vanliga cupcakes fyllda med vit chokladmousse och creamcheesetopping
    x mörkchoklad cupcakes med chokladbitar i och vit chokladmousse som topping.
    x cheesecake och jordgubb scupcakes med vit choklad o cremecheesetopping!

    kram!

  2. Vad jag blir glad av att läsa att du skall öppna en egen liten cupcake butik! Grattis! Själv fantiserar jag om att någon dag kunna öppna ett litet café eller bageri men det är ett stort steg :) Vad kommer till cupcakes smaker tycker jag att Red Velvet cupcakes alltid borde ingå i utvalet. I USA är det ju typ den populäraste smaken, men här i skandinavien har jag säkert aldrig stött på den, synd… Hoppas vi får höra mera om ditt företag och hur det framskrider, jag vill åtminstonen besöka stället nästa gång jag reser till Sthlm, Sverige :)

  3. Hej vännen!
    Alla smaker låter underbara, men jag hade velat se en cupcake som går i gröna toner.
    Hoppas allt är bra med er… Här jobbar vi på och börjar se ett slutet i tunneln när det gäller badrummet. Många kramar/Anna

  4. Skulle du kunna lägga ut receptet på macarons? =D Dom ser så fantastiskt goda ut, så nu är jag ännu mer sugen på att baka dom!

  5. Mina två favoriter är pistage och morot, inte både samtidigt dock!
    Det ska bli så spännande att få följa ditt lilla företag, du är så himla duktig!

  6. Hej!
    Du har en sån fin blogg o du är verkligen duktig på att göra cupecakes.
    Såg att du hade bakat macarons för första gången o de blev ju riktigt fina! Jag baka de också idag men de blev inte så fluffiga o släta på ytan som dina. Vad är hemligheten?

    Tack för en superfin blogg!
    Ha det bra!

  7. Jag älskar verkligen färgerna på dina cupcakes. Dom ser så aptitliga ut :-)

    Hoppas du snart får höra om du får lokalen eller inte. Är ju inte så kul att få gå och vänta..
    Jag håller tummarna för dig

  8. Tigercupcaks.. den ljusa smeten.. med smak av kokos och vanilj, Den mörka, choklad så klart. Varva i i muffinsformen.. Frosting: den vita med vanilj och chokladfrosting. Lägg i den bruna frostingen i spritspåse, fyll på med den vita. Spritsa ett härligt tigermönster

  9. Tack igen för igår söta fröken..

    Den viktigaste cupcakessmaken är ju helt klart en riktigt chokladrik! Vissa är ju mycket för bärcupcakes också & jordnötscupcakes med jordnötsfrosting :)

    Hoppas du får en fin lördag nu!

  10. Sv: Ingen fara alls, ibland har man mycket att stå i och då är ju inte alltid bloggen prio 1. Ja jag funderade på det där med bokstäver, ska bara komma överrens med bokstavsutstickaren för jag fick inte ut bokstäverna när jag skulle göra till syrran. Förmodligen för att flowerpasten blev lite kladdigare i.o.m hushållsfärgen, men om man färgar den med kakao bör den ju bli torrare och kanske släppa lättare.

    Har du hört något mer om lokalen? Det är nästan bud på en tripp upp till huvudstaden sen när du kommit igång bara för att få smaka på dina cupcakes.

    Kram

  11. Hej Åsa!
    Vill börja med att tacka för en vacker och inspirerande blogg, tack vare den så började jag leka med sockerpasta och det var roligt vill jag lova. Fint blir det också tack vara dina instruktioner :)

    Jag är lite nyfiken på vad du färgade dina macarons med samt hur du lyckas få så bra konsistens på din frosting, den vill inte alls bli bra när jag gör den, oavsett recept.

    Hoppas på att du får din lokal, jag kommer garanterat handla hos dig!
    Lycka till // Helena

  12. Vilka fina cupcakes och macarons du gjort, härlig färg på de. Jag tycker såklart att du ska ha med choklad cupcakes och så kan du ju variera frostingen och fyllningen lite. Annars gillar jag också cupcakes med bär i. Lycka till med lokalen =)

  13. Varför inte försöka få in lite maräng i din meny.
    Kalastårtan på min blogg där man har en botten med först sockerkaka och sedan maräng är ju så god, så det skulle nog vara en god kompination.
    Om man sedan hade fyllt den med något bärigt så hade den nog blivit väldigt smaskig.

    Kram Mia

  14. Choklad/Jordnötssmör! De var så himla goda när jag gjorde dem, speciellt frostingen! Kan nog tänka mig att jordnöttssmörs cupcake är också riktigt gott! :)
    Smore’s cupcakes har jag aldrig testad men det verkar supergott!
    Bananpepparkaka/banan är också mycket god! passar bäst till vintern kanelen är ju en vinterkrydda tycker jag. (om man inte har den i äppelpaj eller liknande)

    Kan ju sitta och skriva smaker hela dagen men nu måste jag ge mig iväg till skolan! Lycka till med allt & jag hoppas verkligen att du får lokalen!

  15. Jag röstar på den heta och sexiga smaken; choklad & chili…. :-)

    Hoppas du får besked snart, Åsa!! Jag håller tummarna!!! Ha en skön helg!!

  16. Hej Åsa..

    Jag skulle behöva lite hjälp av dig. Min lille son blir ett nu i slutet på september och jag ska göra en massa cupcakes hade jag tänkt. Hade planerat att dekorera dom med blommor, men nu blev jag osäker om det är för “tjejigt” för en ett årig påg? Har du något annat förslag på dekorationer. Jag hade tänkt tema babyblått-brunt och ev vitt.

    Det står helt still i huvudet ;-). Kanske rundlar (cirklar) funkar, men det känns tråkigt. Ohh, hatar när inspirationen sviker.

    Kram

  17. Åhhh!!!! jag har absolut inget emot cupcakes, som du vet , men macaronsen var såå förbannade goda! yum!
    Jag har inga nya smakförslag men åt en banan-choklad igen för första gången i ett tag å det var så gott. så glöm ej BANANCHOKLAD! :)

  18. jag utgår från min favoritchoklad från marabou premium och säger: nåt med mörk choklad, citron och ingefära. typ en mörkchokladmuffin med citron&ingefära-frosting kanske? då kommer jag och smakar 😉

    jaa, man får nog räkna med att flytta en del när man vill bo i sthlm & gbg och andra större städer under de första åren där. nu är det tredje gången på ett år för mig, och jag kommer bara längre och längre från centrum, haha.

  19. Jag får ganska mycket inspiration från likörer när jag ska smaksätta cupcakes. Ofta tycker jag också att det på fik glöms bort de mer fruktiga varianterna, så gör inte det! Hallon och vitchoklad är mums tillsammans tex. Kaffesmaker är också en hit i cupcakes, mina med Baileys i blev så grymt goda, annars tror jag på kaffe och apelsin, ska testa den kombon själv snart. Hör av dig i fall du behöver mer förslag!

  20. En med jordnötssmör och choklad tycker jag att du ska ha med, en supergod kombo. Jordgubb-citron är också supergott.

    Men jag vet inte hur bra det funkar som cupcakes…

    Kram

  21. Tålamod är det dåligste jag vet med mig, det finns inget! Så du är duktig som kämpar! Håller tummarna!

    Sv: Ja jag kom på att det var den enda lösningen jag hade. Skrev dagbok innan, men den är ju lätt för ALLA att läsa.

  22. Åh, det finns ju så många smaker!
    -morotscupcakes/creamcheese frosting
    -olika bärcupcakes/creamcheese eller vaniljfrosting
    -choklad/vaniljfrosting
    -citron/creamcheese/vaniljsfrosting
    -chocolate chip
    -dulce de leche
    -choklad/kaffe
    -mascarponefrosting
    -lemoncurd frosting
    -maple-walnut
    -vit/mörk chokladganache

    Med risk för att vara frågvis:) cc-kartongerna finns de att köpa på nätet, kan man beställa dem, eller går de att endast köpas på plats i USA?

    Kram
    Paulina

  23. Måste testa baka sånna macarons jag med. De är så fina.
    Jag håller med ovanstående här upp om hallon mörk choklad, även ingefära, mörk choklad och citron

  24. Smakidéer: jag tycker hallon/mörk choklad är en superkombination. En annan är vit choklad/tranbär. Citron såklart i någon form, tillsammans med choklad är det supergott. Jordgubb/vanilj är en klassiker som nog skulle tilltala många.
    Hoppas du får lokalen, jag håller tummarna!

  25. Skulle verkligen älska ifall du hade någon citroncupcake! Citron och blåbär i kombination kanske?

    Ska baka makroner till helgen med en kompis och jag hoppas de blir lyckade. Dina blev väldigt fina trots att de inte följer “standarden” ^^

  26. Åh om jag hade helt fått välja tycker jag att det finns en alldeles för stor avsaknad i världen på chocolate chip cookie dough cupcakes! Tänk en sån kombination av två av världens absolut bästa bakverk! :)

  27. Hej!
    Jag tycker (självklart eftersom jag är en chokladoman.. haha) att du borde ha någon med choklad/vanilj i en combo! (typ som chokladmuffin med vaniljfrosting eller tvärt om!)
    Det älskar jag.. men sen även något med cocos och kanske choklad? Eller kanske något med mint kanske! Ja gud, det finns typ tusen olika!

    Föresten är jag otroligt avundsjuk på dej som ska öppna ett bakery 😉 Det vill jag också! Fast såklart när jag bli äldre då..! 😀
    Lycka till med allt!
    Och om du kikar in på min blogg imorgon kväll eller så – så kan du se de Macarons jag åt i frankrike :) Jag lägger nog upp dem efter skolan imorgon.

    Kram&Puss

  28. Hellu! Jag själv är världens största cupcake-älskare! Mitt tips till dig, som ALLTID går hem på fester är vanliga vanilj-cupcakes med violfrosting! så grymt gott! Hoppas du gillade tipset! Mvh Hadil.

  29. Vit choklad är ett måste tycker jag! Kanske med hallon. Sen choklad, så chokladigt det kan bli tycker jag en sort ska vara! Kanske någon med apelsinchoklad också? Åh va hungrig jag blev! Hoppas du får lokalen, jätte smart affärsidé tycker jag. Att man inte hann före =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.