macarons!

När jag bakade till Monkis fest häromdagen gjorde jag inte bara cupcakes utan även macarons. Dessa små ljuvliga godsaker kan man nästan äta ihjäl sig av. Jag gjorde 4 olika smaker: mint, lemon curd, hallon och en som jag ville skulle smaka päron men som bara smakade mandel eftersom jag använde ett riktigt päron och inte päronlikör vilket hade varit ett smartare drag.

Macarons är lite småtrixiga att lyckas med och det är mycket som kan gå fel i processen men övning ger absolut färdighet. För er som är intresserade ska jag lägga upp mer detaljerade instruktioner för hur jag gör mina macacons när jag får mer tid.

Ha en underbar halloween-helg!

macaronsMacarons i 4 olika färger & smaker

in englishWhen I baked for Monki‘s party the other day I didn’t only make cupcakes but also macarons. These delicious little treats are almost addictive once you start to eat them. I made four flavors for the party: mint, lemon curd, raspberry and one that I wanted to taste like pear but you couldn’t even tell since I used a real pear instead of pear liqueur that has a much stronger flavor.

Macarons can be a little tricky to make and there are many things that can go wrong in the process but practice makes perfect! For those who are interested I will put up instructions on how I make my macarons when I have some more time.

Have a wonderful halloween-weekend!

♥ ♥ ♥

39 thoughts on “
macarons!

 1. suuuperfina! Jag ska prova på att göra chokladmacarons hemma idag.. :-/ får väl se hur det går. men skulle bli väldigt tacksam för dina instruktioner!! hoppas du får tid snart att lägga ut dem. Baka lugnt! :)

 2. De ser riktigt fina ut! Här i Frankrike finns de att köpa i nästan varje bageri men än har jag inte provat någon. Dags för det kanske! Ser att det finns fler som efterfrågar lite mer detaljer kring hur du bakar dem, det vore roligt!

 3. Åh, vad fina de är! Ser verkligen perfekta ut.. och så fina färger! Nu blev jag sugen på att baka macarons i några nya spännande smaker. Vilka kan du rekommendera?

 4. Ja, det får man verkligen fråga sig. Alla som bor på bottenvåningen här i huset har små uteplatser, så det var kanske grannarnas katt, som bara gick vilse.

  Ha en fin kväll!

 5. jag har provat två gånger nu och de är inte en tusendel så fina som dina- däremot väldigt smarriga. men huuuuur gör man för att få dem sådär??? jag längtar till instruktionerna :-)

 6. Ja det är världens bästa tårtrecept :) Hur går det med butiken? är det kul? Du är så otroligt duktig så jag blir verkligen alldeles hänförd när jag kommer in hit :) ha en toppenkväll
  Kram lena

 7. småtrixiga är lite underdrift men… de blev väldigt vackra till slut och goda! Jag tycker om mandel bättre än päron ändå. :)

 8. Åhhhhh Åsa så fina! Har aldrig sett sååååå fina macarons! Jag har aldrig ätit macarons!
  Hoppas din vecka har varit riktigt bra och fortsätter så.
  Imorrn kl 16 sätter jag mej på flyget till sthlm igen, en vecka går verkligen fort.
  Synd jag är så opeppad som man kan vara på skola just nu. Tusan.
  Ha nu en toppenfin lördagafton & kväll :) Stor kram!

 9. Jag tycker det verkar riktigt svårt att få dem så släta som du har fått. Men jag har aldrig prövat själv, har inte någon mixer så mandelmjöl är en utesluten ingrediens. Men det står på önskelistan!

 10. De ser ju helt underbara ut! smakade det för första gången på dessertkursen, men tyvärr var det inte så roliga smaker som du hade! hade gärna tagit tips på lite roligare fyllning som du har! Kram

 11. Åhh ja! Lägg upp en instruktion för macarons! Har varit sugen på att testa det men vet ju inte riktigt hur man ska göra.. Dina bakverk är underbara!

 12. Gud vad fina macarons! det är så gott! 😀
  Hoppas att du också får en fin HALLOWEEN-helg!

  p.s som lovat kommer det senare ikväll lite fler recept in ramlandes på bloggen! :D<3
  skulle bli glad om du kommenterar!

 13. Hur underbara såg inte dom ut då, underbara färger. Än har jag inte vågat mig på dessa godsaker men måste ta tag i det känner jag.

  Ha en bra kväll!

 14. Vilken skattkammare :) jag blev alldeles till mig när jag tittade där :) Tusen tack :) Vilka macroner , det ser jag fram emot när du visar hur du gör , dom är ju helt släta och underbara Hoppas du haft en bra dag
  Kram lena

 15. Oj vad söta macarons! De ser härliga ut i sina härliga färger. Duktigt av dig att orka göra såna också, de tar ju sån tid att göra! Har bara gjort några gånger och misslyckats alla gånger, så jo, väldigt gärna får du lägga upp instruktioner :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.