cupcakes for xmas

Det är ju ett tag kvar till jul men jag tänkte redan nu inspirera med lite bilder på  jul- och vintercupcakes. Dessa är Callebaut chokladcupcakes med bitar av mörk choklad och pepparmintsfrosting, såå mumsiga, men min absoluta favorit till jul är saffranscupcakes fyllda med mandelmassa och mandel cream cheese frosting. Vilka bakverk tillhör era julfavoriter?

snowman cupcakesSnowman cupcakes

snowflake cupcakesSnowflake cupcakes

ornament cupcakesOrnament cupcakes

santa hats cupcakesSanta hat cupcakes

in englishIt’s still some time until Christmas but I thought I’d try to get you in the holiday spirit with some cupcakes. These are Callebaut chocolate cupcakes with dark chocolate chips and peppermint buttercream, really yummy, but my personal xmas favorite is saffron cupcakes filled with almond paste and almond cream cheese frosting. What holiday pastries are your favorite?

♥ ♥ ♥

41 thoughts on “
cupcakes for xmas

 1. Vilka fina cupcakes :) hade man haft en sådan framför sig hade det nog varit lite svårt att äta upp den bara för att den är så fin, men eftersom jag är en stor gottegris hade den nog slutat i magen i alla fall haha

 2. Jättefina julcupcakes, tack för fina idéer! :-) De här måste ha varit jättegoda också, pepparmint och choklad är ju hur gott som helst ihop!

 3. Till jul är nog favoriten ett saffransbröd som jag har för mig heter Drottning Kristinas julbröd eller något sånt. Vansinnigt gott! 😛
  Som vanligt har jag suttit här och bara tittat beundrande på dina otroliga skapelser! De är så fina att jag nästan skulle tveka att äta dem om jag fick tag på en! :)

 4. Så fina! (som vanligt ^^)
  Något måste till julen är hemma snickers! Det är väl inte något typiskt julgodis men det har det blivit här så :) Mini nougat beskvier är också ett måste! 😀

  Kram!

 5. SV: tack! de orangea/bruna cupcakesen skulle föreställa/symbolisera pumpor haha. med den gröna lilla grejen uppe på. men, de blev inte riktigt så orangea som jag hade velat :)

 6. Åh vilka underbara mumsbitar! :)
  Jag gillar verkligen dina snowman cupcakes, helt fantastiska!
  Det är svårt att välja ut någon speciell favorit till jul, men förutom lussebullar, pepparkakor men bland julgodis så är det nog min morbrors kola.. ljus kola med hackad mandel och så med smält ljus choklad ovanpå! Den är otroligt god! :D<3

  Har du föresten några mer tips på "juliga" cupcakes? skulle verkligen uppskatta om du slängde iväg ett mejl! 😀
  KRAM <3

 7. Herregud, jag är imponerad! Jag skulle inte våga äta dom, bara titta på dom! Jag tänkte skriva ett bloginlägg om dig, hoppas det är ok!

  MVH/ Cookie

 8. Svar till Alice: Man kan köpa Callebaut choklad på pralinhuset i Stockholm. Jag tror även den finns på NK. Annars chokladshopen.com.

 9. Äntligen! dags för christmas cupcakes!!.. vem skulle vilja ta en tugga från en sån söt snöman?? skulle vara lite elak, va? :) men cupcaken däremot skulle jag har inget problem att suga ner.

 10. Åh så fina! Men vad har du gjort med frostingen? Det ser ju ut som att den är, vad ska jag säga, rufflig? 😉 Det ser iaf mer ut som snö, har du någon slags dust på eller något? Passade så bra ihop med tomtarna!

 11. näää, vad fina! älskar tomteluvorna. 😀 De gjorde mig riktigt glad, kanske jag härmas lite när det närmar sig. 😉 Finns “snöflingeutskäraren” på kakburken? måste investera i en sådan efter flytten tror jag. :-) Ha en fin vecka! Kram Ida

 12. åh vilka söta jule-cupcakes :) kan tänka mig att det blir rejäl julstämning med såna där hemma! själv håller jag mig som bara den tills första advent med allt var julsaker heter. fast det är himla svårt för man blir ju så sugen när man ser allt juligt överallt!

 13. Åhhh längtar tills julen! Jag som tänkt baka cupcakes med snögubbar till helgen o så har du redan gjort det, asch får bli ändå ,lär väl inte bli så lik ändå :)
  Jag vill ha helg o de är ju bara måndag, usch detta väder gör en inte vidare sugen att sticka ut näsan alls..
  Hur ser din vecka ut? mycket beställningar o annat?
  Stor kram!

 14. Herregud så söta! hade jag aldrig kunnat äta upp! kom ihåg när man var liten och fick marsipanfigur som såg ut som en säl.. den stod fint inplastad i hyllan tills den blev för gammal… 😉

 15. Julgranskulan är vansinnigt söt! De andra fina också. Konstigt nog verkar de flesta av oss vara i “jultagen” en aning tidigt i år :) Hoppas allt gott, Åsa, du är i full gång och det är fint att se.

 16. Asså, superfina cupcakes!!!
  Och låter gott också!! MUMS!

  Fortsätt gör vad du gör, samt fokusera endast på detta och ALLT kan hända!!
  Kram, och fortsatt lycka i framtiden!

 17. Superfina! Jag har säkert sagt det tidigare men du är väldigt duktig på de du gör! Jag gillar saffransbröd men dina saffranscupcakes lät ut att var avnsinnigt goda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.