it’s a girl!

Jag har en hel del beställningar till dop i höst och vinter vilket är jättekul! Här är en grön och rosa doptårta med matchande cupcakes som jag gjorde i helgen.

doptårta i rosa och gröntCitronbottnar fyllda med hallonmousse och lemoncurdfrosting

tårta och cupcakes till dopHallomoussefyllda citroncupcakes med swiss meringue buttercream

Jag kommer tyvärr inte att kunna vara med på jul och hantverksmässan i år. Jag har inte hunnit planera det tillräckligt bra och hinner t ex inte få hem kartonger och sådant som jag behöver i tid. Har dessutom flera beställningar den helgen så jag får svårt att hinna med. Ska försöka planera bättre och vara med på någon annan rolig mässa här framöver.

in english

I have quite a few orders for baptisms this fall and winter which is so much fun! This is a cake and cupcakes I made this past weekend for a little baby girl. It’s lemon cake and cupcakes filled with raspberry mousse and lemon curd frosting. The cupcakes have swiss meringue buttercream frosting.

♥ ♥ ♥

37 thoughts on “
it’s a girl!

 1. Jätte fina bakverk, som vanligt! Jag var på bröllopet i Uppsala förra helgen och dina cupcakes var såå goda! Jag fick en nötfri eftersom jag är nötallergiker.
  Synd att du inte ska vara med på Jul och Hantverksmässan!

  / Mia

 2. märkligt att jag hittar hit till dig just i dag när jag sitter här med tandvärk och minst av allt vill äta en sådan här vacker cupcakes.. Men jag älskar verkligen dessa små bakelser. Vill gärna låna en bild på dina cupcakes och lägga ut på min blogg men då måste du ju först tycka det är okej..(skriver givetvis att det är dina cupcakes och att du tagit bilden) Kram från en ny bloggläsare här på din sida…och kommer garanterat tillbaka. kram

 3. Underbart! Kul att det är full fart också :)
  Tackar för receptet på Macarons, har tänkt såååå länge att jag skulle prova och göra såna.

  Ha det bra!
  Helena

 4. Vad kul att du har många beställningar!

  Som vanligt helt gudomligt fina konstverk du gör :-)
  Det ser så aptitligt ut..

  Vad har du för pris på cupcaksen?

 5. ja, jag hade också en himla dålig historielärare som inte lärde mig någonting om några bakverk alls 😉 jag fick lov att googla mig till informationen helt själv ju!

  åh, sån toppenfin tårta. vågade de ens skära i den? jag skulle inte vilja “ha sönder” en sån fin tårta. jag skulle nog frysa in den och ta fram den och visa för barnen när de blev stora. “titta vilken fin doptårta du hade.” haha :)

 6. Åh raring så himla fint, fullkomligen ÄLSKAR våningstårtan!!! Du ska få lära mej så mycket :) !! För nu har jag pratat med fransmannen på skolan o jag kommer vara första 5 veckorna på något bageri, vart ha rjag inte fått veta men skolan ska ordna o sen får jag vara hos dej i typ 11 veckor & sen skola med bara chokald o konfektyr sista två veckorna :)
  Sista 6 timmarna idag har vi gjort praliner så roligt och choklad överallt 😀

  Vi måste ta & träffas snart :) !! kram

 7. vilken härlig tårta! älskar prickar. :-) Tack för uppiggande kommentar. Helt slut pga magsjuka, FY! om jag orkat skulle jag bakat cupcakes eller tillverkat ett kort. :-) Ha det fint! Kram Ida

 8. Jättefint som vanligt!! cupcakesen ser så gulliga ut, perfekt med bara hjärtan och rosett. Och tårtan verkligen kompletterar hela samlingen. Vilken tur de hade som fick så fina bakelser!

 9. Vilken härlig tårta, passar verkligen perfekt till ett dop!

  Min kurs gick jättebra, de var riktigt engagerade och tyckte det
  ver jättekul att få lära sig hur man gör!

 10. jag vet vem jag kommer att höra av mig till vid nästa event jag ska genomföra :)
  sitter just nu och försöker hitta bra recept till mina första egna cupcakes och hamnade här!
  underbart vackra skapelser! jag är mållös :)
  hoppas almi förstår att denna lilla kaka är på tapeten bland alla unga idag, så visst skulle din egna lilla butik funka bra!

 11. Jag säger som jag sagt innan….
  hade jag beställt en tårta av dig så skulle jag inte vilja förstöra den genom att sätta en tårtspade i den!
  Bara titta å njuta 😉
  Ha det så gott!
  Kram Therése

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.