tips – hur lyckas man med cupcakes?

STOCKHOLM


tips – hur lyckas man med cupcakes?

Idag tänkte jag ge er några tips på hur man lyckas med sina cupcakes. Cupcakes ska ju vara lätta, fluffiga, saftiga och smakrika. Att få lyckade cupcakes lär man sig bäst genom att experimentera och genom att ja, misslyckas. Så de där torra, kladdiga, insjunkna eller brända cupcakesen är bara ett steg på vägen mot perfekta cupcakes, så ge inte upp.

Här är mina tips på vad man kan göra för att få lyckade cupcakes:

1. Använd ingredienser av hög kvalitet, speciellt vid smaksättning. Cupcakes smakar aldrig bättre än vad du sätter i dem. Vill du göra cupcakes med vaniljsmak, använd då absolut inte vanillinsocker och helst inte vaniljsocker heller. Gå och köp äkta vaniljstång eller en burk bourbon vaniljpulver. Du kommer att märka skillnaden!

vaniljpulverMadagascar Bourbon Vanilla (bild från vsell.com)

2. Min åsikt är att cupcakes smakar bäst om man använder äkta smör. Undvik margarin.

3. För att få den där lätta och fluffiga konsistensen på dina cupcakes, följ dessa instruktioner!

 • Smält inte smöret till smeten (du bakar inte sockerkaka.) Låt det stå framme och uppnå rumstemperatur innan du börjar baka. Mixa sedan smör och socker krämigt.
 • Vispa i äggen, ett i taget
 • Alternativt vispa i din mjölblandning och vätskeblandning, där du tillsätter mjöl i tre omgångar och vätska i två

4. Grädda inte för kort och inte för länge. Här gäller det att lära känna sin ugn. Testa med en provsticka. Ett annat knep är att ge toppen av en cupcake ett litet lätt tryck med fingret. Om cupcaken fjädrar tillbaka så är den klar.

Lycka till!!! 🙂

Avslutar med en bild mina nybakade cupcakes. Experiementerade lite med smaker och de här kallar jag kryddiga ananascupcakes! Vad tycks?

kryddiga annanascupcakesKryddiga ananascupcakes

Tags: , ,

12 svar

 1. Sandra skriver:

  Hejhej! Jag bakade cupcakes för första gången idag och de blev jättegoda, själva muffinsen då! Grädden jag la på var inte så fräsch efter att par timmar dock.. Hur håller man den fräsch länge, eller det är så att man måste servera dem direkt? Kram Sandra

  • Anonym skriver:

   Grädde är inte så värst bra att ha på cupcakes, det lärde jag mig den hårda vägen.. Den bara smälte och smakade hemskt. Googla istället upp recept på antligen smörkräm, färskostsfrosting eller swiss meringue buttercream frosting.

 2. Emilia skriver:

  Nu har jag cupcakesen i ugnen, har gjort en egen version av Leilas recept tillsammans med dina tips. Smeten var försvinnande god så jag antar att slutresultatet kommer bli ännu bättre 😀

 3. Pernilla skriver:

  Hej!
  Du gör sååååå fina cupcakes och verkligen jätteroligt att du startar webshop, nu blir det att man handlar utomlands bara för att det inte finns någonting att köpa här i sverige – lycka till önskar jag, jag lär handla! 🙂

  Jag undrar om du har bra tips på frostingen?
  Jag tycker att det krävs så extremt mkt floursocker för att få bra konsistens och då blir frostingen nästan oätbar, tycker jag, vad rekommenderar du?

 4. Lilla Fröken skriver:

  Idag bakade jag hallon/chokladmuffins och följde ditt tips som jag minns att jag läste här igår – “Smält inte smöret till smeten (du bakar inte sockerkaka.)” Jag tyckte att resultatet blev bra.

 5. Mli skriver:

  Jättebra tips, ska genast testas 🙂

 6. Amani skriver:

  Åh, vilka bra tips, det där med att inte smälta smöret måste jag testa. Jag längtar efter att få baka. Jag förstår inte hur du hinner med att baka så mycket och hur du ens har tid att dekorera de så fint!

 7. Brittmari skriver:

  Vilka underbara bakverk, såå vackra!

 8. Fias kastruller skriver:

  Vilka vackra cupcakes! Nästan synd att äta de 🙂 /Sofia

 9. Anthony skriver:

  exotiskt tropiskt och verkligt konstnärlig!! yum. vem vågar tacka nej till en sån cupacake?!?!? ingen kan jag väl säga!

 10. Clena´s Tårtor skriver:

  Du är produktiv får jag säga. Dina senaste cupcake här lät intressanta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *