rosewater cupcakes

STOCKHOLM


rosewater cupcakes

När jag var på NK och köpte kakao för ett tag sen såg jag en flaska rosewater och blev nyfiken på hur det skulle smaka i cupcakes. Så idag har jag bakat vaniljcupcakes med vit choklad och gjort en frosting med rosewater i.

vanilj och vit choklad cupcakes med rosewaterfrostingVanilj och vit chokladcupcakes med rosewaterfrosting

Jag använde mina nya rosa formar och gjorde matchande rosa och blå blommor att dekorera med. Jag tycker de blev riktigt gulliga! Och smaken? Själva kakan var jättegod men jag tror jag använde lite för mycket rosewater i frostingen för den hade en eftersmak av rosig parfym (den kanske ger god andedräkt 🙂 ). Inte min favoritsmak men det var klart annorlunda.

Tags: , , ,

14 svar

 1. Jessica skriver:

  Alltså, jag blir lika impad varje gång jag går in här, den ena underbara cupcaken efter den andra.

  Rosenvatten har jag aldrig testat, men sett det i en del recept, men jag måste säga att jag varit lite skeptisk.

  Ha en bra dag!

 2. Sofia skriver:

  Tack så jätte mycket! Nu ska det beställas och bakas här..!
  Kram!

 3. åsa skriver:

  ansiktsvatten alltså, bra tips! det ska jag testa 🙂

 4. Sofia skriver:

  JAg har en fråga till dej som verkar veta..
  Sitter på kakburken ocg kikar. Jag har bestämt mig för silikonformarna..
  Men jag vill ju bara ha allt! 😉 Så vad är det jag verkligen behöver för
  att lyckas perfekt med mina cupcakes? 🙂 Blir ju så inspererad..!

  Kram!

 5. Karin skriver:

  På medeltiden slösades det duktigt med rosenvatten. Man lär visst både ha druckit och ätit det. När jag var ung baddade man ansiktet litet försiktigt med rosenvatten. Eftersom du inte gillade smaken kan du alltid använda resten som ansiktsvatten:)

 6. Brittmari skriver:

  Vilken otroligt vackert bakverk, man kan knappt tro att det är möjligt att baka så fina cupcakes.

 7. man kan titta hur länge som helst på dina bakverk:)
  sv: jag håller med!

 8. Sara skriver:

  Gud vad duktig du är, superfina verkligen! Det där skulle jag aldrig lyckas med haha, bra jobbat 🙂

 9. åsa skriver:

  Leila, säg bara till om du vill testa ändå, har en stor flaska rosewater som behöver nytt hem! 🙂

 10. åsa skriver:

  Tesse, ja, det kanske skulle vara gott men frostingen tar ju genast bort hela nyttighetsfaktorn. Mina spritsar köpte på Williams Sonoma i USA, de kom i ett set. Märket är Ateco och de är lite större än vanliga spritsar. Så här ser de ut…

 11. Leila bakar... skriver:

  jag har ett recept i en av mina bakböcker på rosewatermuffins/cupcakes…har länge funderat på om det är gott. Tycker inte det låter så och nu bekräftar du nog det, även om man har i lite mindre skulle jag nog tycka det smakar skumt.

 12. Skogshuset skriver:

  Sv: ja, visst är hemgjord müsli som godis! Lönnsirap har jag aldrig testat, men det låter gott och lite hemligt:-) Du kunde kanske testa cupcakes gjorda på müsli?! Vet inte om det skulle bli en hit, men kanske något för dom som vill känna sig lite nyttigare. Undrar fortfarande vad du använder för sprits till dina fina små underverk? 🙂

 13. Anthony skriver:

  Din bästa bild nånsin! Absolut. den är så jättegulligt med snören rund formen också! och du kommer att spara lite pengar med munskölj också. rosewater vill jag jätte gärna pröva!!!!

 14. Sandra drömkaka skriver:

  Åh så somriga & söta de blev, passar perfekt till det här vädret för nu är sommaren på g 🙂

  Ja oh det är ju så gott med bernaisesås på pizza, kött, pommes med mera. Jag som inte gillat det tidigare har blivit lite besatt efter den här helgen :)!

  Nu blir det att planera allt som ska bakas i påsk :D!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *