cupcakeskola – att fylla cupackes

STOCKHOLM


cupcakeskola – att fylla cupackes

Idag har jag haft finfrämmande och jag bakade självklart lite cupcakes och bjöd på. Jag har varit mycket för kokos på sista tiden och idag gjorde jag kokoscupcakes och fyllde dem med en hallon och blåbärskompott. Toppingen blev vaniljfrosting.

Det finns flera sätt att fylla cupcakes men jag vill visa er hur jag vanligtvis brukar göra.

1. Se till att cupcakesen svalnat helt. Skär ut en “kon” ur varje cupcake med en vass kniv.

att fylla cupcakes

2. Fyll urgröpningarna med valfri fyllning.

3. Skär av tippen av konerna och placera tillbaka “locket” ovanpå de fyllda cupcakesen.

kokoscupcakes fyllda med bär

4. Spritsa med frosting och dekorera!

kokoscupcakes fyllda med bär toppade med vaniljfrostingKokoscupcakes fyllda med hallon och blåbärskompott toppade med vaniljfrosting

Om ni, kära läsare, har några speciella önskemål om något ni vill lära er om cupcakes eller något som ni vill att jag ska visa här på bloggen, så säg gärna till mig! 🙂

inenglishI’ve been very into coconut in cupcakes lately and today I made some coconut cupcakes with raspberry and blueberry filling (and vanilla frosting) for a special guest coming over.

There are several ways you can fill a cupcake but I’m going to show you how I usually do it.

1. Make sure the cupcakes are completely cool before you start. Cut a “cone” out of each cupcake with a sharp knife.

2. Fill the holes with a filling of your choice.

3. Cut off the tip of the cones and place the “lids” back on the cupcakes.

4. Frost and decorate.

If you, my dear readers, have any special requests about what you want to learn about cupcakes or if there is anything you want me to show you on this blog, I’d love if you let me know! 🙂

♥ ♥ ♥

Tags: , , , , , ,

51 svar

  1. angelica skriver:

    var hittar man suggarpast om inte på inernet?

    • Anonym skriver:

      Man kan köpa sugarpaste På panduro hobby eller i vissa välsorterade matbutiker.
      Man kan också göra egen sugarpaste, men konsistensen blir inte riktigt det samma.

  2. Samii skriver:

    Ååååh ja blir alltid så sugen på att baka cupcakes när jag kommer in på din blogg, du är jätteduktig! 😀

  3. Eleonor skriver:

    Vad är sugarpaste? Förstår inte riktigt.. :O ( Är liksom nybörjare )

    • Anonym skriver:

      Sugarpaste är en deg,som till mestadels består av socker. Sugarpaste är ett bra alternativ för mandelalergiker istället för marsipan. Kan användas till cupcakes, tårtor, dekorationer mm.

  4. frida skriver:

    Oj jag hade ingen aning om att det var så man fyllde cupcakes! Det är jättebra med alla nybörjartips och tricks du vill dela med dig- tack! 🙂

  5. Vilket bra tips!!!
    Har inte tänkt på att man kan skära ut en bit för att kunna fylla dom så!
    Jag älskr också dom kulorna som strössel,enda nackdelen är att dom är så hårda…känns som risk för en trasig tand var gång man biter i en sån. ;D

  6. Fias kastruller skriver:

    Jag är vekligen nybörjar vad gäller cupcakes, har aldrig tänkt på att de kan fyllas med bär 🙂 Tack för tipset!!

  7. Clena´s Tårtor skriver:

    Att fylla cupcakes/muffins har jag faktiskt inte provat ännu. Tack för informationen!

  8. Sarah skriver:

    En sak till! Jag skulle vilja ha tips om cupcakes till studenten!

  9. Sarah skriver:

    Jag giller verkligen din sida! Något som jag skulle vilja se är ett inlägg om basic verktyg, strössel och formar som man behöver om man är nybörjare. Dessutom en lista med saker och tips över vad man kan tänka på!

  10. Lisa skriver:

    Hej!
    Första gången jag tittar in här, du är superduktig! Visst är det kul med cupcakes!! 🙂

  11. Lena skriver:

    SV: Ha ha. Du måste ju börja träna att rita, innan du får barn! Så att du kan rita mer än streckgubbar. För då ska det ritas djur av alla de slag, bilar, hus, prinsessor, slott, kungar osv osv. Börja öva! 😉

  12. Victoria skriver:

    Kikar in o säger hej !

  13. carola skriver:

    tack för uppmuntrande ord…

    Dock så har vi kämpat på några år nu med det här…tar aldrig slut..
    Orken och kraften tryter..Tack vare de mindre barnen man orkar ta sig vidare..

    Kramisar…

  14. Bar skriver:

    I just love your cupcakes. They look so pretty!

    xxx Bar (Holland)

  15. Pernilla skriver:

    Jag igen!! jag vill gärna också lära mig mer om sugarpaste och flowerpaste… när man gör blommor osv… 😉 kram igen!

  16. Pernilla skriver:

    Å som vanligt är du så gullig som delar med dig av dina tips!! Jag tackar och tar emot! Kram

  17. sarina skriver:

    sv:aaa det var det oxå,vi satt och solade och hade jätte mysigt 😀 kraam

  18. tess skriver:

    Gillar du att fota, och ha lite roligt med kameran? Ta fram kameran och börja fotagrafera! Tävlingen går ut på vem som får finast vårbild, lycka till!
    (Mer info på min blogg)
    Kram
    http://tesi.devote.se

  19. Malin skriver:

    jaa, vi behöver dessa kloka ord då och då, de får oss attt tänka efter!!

  20. Linda skriver:

    Tack så mycket för igår Åsa! Dina cupcakes får högsta betyg:-) Jättefina att titta på och bara sååå goda alltså!

  21. Brittmari skriver:

    Så otroligt vacker, som vanligt alltså. Din fantasi och kreativitet är oerhörd!! Tack för alla fina bilder! Skulle som vanligt velat smaka.

  22. Tove skriver:

    Vad jättesöta de här är, härliga färger! Och tack för fina instruktioner 🙂 Jag som gillar recept skulle uppskatta jättemycket om du lade in recept nu och då i bloggen, fast jag vet att det är ganska tidskrävande så jag nöjer mig nog med dina vackra bilder också 😀

  23. alice skriver:

    sv: Åhh… Nu blev jag jättesugen på cupcakes ju! Jag som precis borstat tänderna. Men jag ska pröva att lägga i choklad i dem innan jag stoppar in dem i ugnen nästa gång. Mums!!!

  24. Lena skriver:

    Sv: Ja, jag kan också bli lite nostalgisk och minnas barndomen. Jag plockade alltid en bukett till min mamma på morsdag. 🙂

    Tack för tips hur man gör goda cupcakes. Har aldrig gjort några, men tids nog… 🙂
    Det ser så himmla gott ut!

  25. nina skriver:

    Du är sååå duktig!

  26. lolla skriver:

    hejsan
    jag skulle vilja ha lite recept på olika frostingar som du gör…
    och gärna lite om hur du använder sugarpasta….
    blir så inspirerad av dig och dina fina bakverk….
    kramar lolla

  27. Muums! Var har du lärt dig allt? 😀

  28. Maria skriver:

    Åh vad jag skulle vilja smaka dina goda!! (men jag är glutenallergisk…men det går förstås att baka också)

  29. carola skriver:

    jösses vilka cupcakes du gör alltså..
    vill komma på fika nu:)

    Är det OK om jag tipsar om din sida på min blogg sen??
    Vill att fler ska få chansen att se dina underbara verk..

    kram

  30. Tess skriver:

    Svar: Ja, hon blev lite paff. Katter är duktiga på att se oskyldiga ut, men när hon blev tagen på bar gärning var det inte så mycket hon kunde göra 🙂

  31. Cecilia Boivie skriver:

    Kul att se hur du gör dina cupcakes. Hallon, blåbär och kokos är mina favoritsmaker. Du är såå välkommen till Faringe!

  32. Anthony skriver:

    vilken bra step by step förklaring du hade! och ett jättefint resultat! jag kan inte tro hur fina dina blommor blir varje gång. helt fantastisk!

  33. Amani skriver:

    Åh, det ska jag testa någon dag. Haha så säger jag alltid men jag är så lat för att hålla på och styla mina cupcakes som dig =)

  34. Leila bakar... skriver:

    Vilket bra tips! Jag har en spritstyll som är avlång och smal som man sticker in i muffinsen och trycker i fyllning men ditt sett gör ju att man kan fylla dem lite mer. =)

  35. Sofia skriver:

    Smart detdär! Min kille vill alltid ha en god fyllning och jag har testat olika, utan vidare bra resultat! 😉
    Ja, det är riktigt gott! Hade lite färska bär till också. Tyvärr kände jag ju inte så mycket smak av den bara.. Testa den när jag är frisk 😉

    Hur har din helg vart? 🙂

  36. Cutecake skriver:

    De ser verkligen goda ut, och väldigt tjusiga såklart! Tack för kommentaren om mina cupcakes, eftersom den kommer från dig tar jag den verkligen som en komplimang!

  37. Fanny skriver:

    svar: TAck 🙂

  38. Lilla Fröken skriver:

    Ja du om någon skulle ju verkligen ha en stickad cupcake! 🙂 Jag har aldrig fyllt muffins. Det var en riktigt bra idé det där som jag verkligen ska testa nästa gång jag bakar! Det vore roligt om du skrev om muffins med somriga smaker och så hur du gör desssa blommor. Måste man köpa dem färdiga?

  39. sara skriver:

    Hej
    Fastän man precis ätit och är proppmät så blir man alltid lite sugen på en cupcake när man kikar in här 🙂
    Ja, det är perfekt att kunna spela in på tv´n. Verkligen värt pengarna 🙂
    Ha en fortsatt bra kväll

  40. Danielle skriver:

    mmm, det är så gott att fylla dem med något, måste jag göra oftare

  41. alice skriver:

    Åhh… Så gott! Har aldrig tänkt på att man kan fylla muffins. Men du, det borde man väl kunna med choklad också. Asså att man smälter choklad och har som fyllning. Eller? Gott såg det i alla fall ut att vara! 😀

  42. Malin skriver:

    Oj, vilka kosntverk!!! Smakar de bara hälften så gott som de ser ut, så är det fantastiskt! Ha en fin söndagkväll!

  43. Natasha skriver:

    Absolut, stan är härlig på många olika sett och är absolut värd ett besök!:) Kokoscupcakes låter så himla gott! Trevlig kväll!

  44. suzi skriver:

    Skulle behöva några av de där – för själen alltså! Kokos är en favorit hos undertecknad ganska ofta och det slog mig att den är perfekt som sötningsmedel i exv. äppelpaj. Bror är diabetiker och jag är inte förtjust i sötningsmedel så det blev 2-3 msk kokos över äpplena och så smulorna på – blev lyckat. Ska plåga dig med frågor kring cupcakes och sötningsmedel inom kort 😉

  45. sarina skriver:

    sv:Joo den blev väldigt gott tycker jag =) kraam

  46. NorbergsBlogg skriver:

    Låter Gott gotteli gott gott! Jo tack annars har söndagen varit kanon.

  47. Jessica skriver:

    Hallon och blåbärskompott, jisses vad smarrigt!

  48. Matilda skriver:

    Jag skulle vilja lära mig mer om sugerpaste och flower paste och liknanade. Hur man gör sugerpaste/flowerpaste och hur man gör snygga blommor och blad osv

  49. Rebecca skriver:

    Så himla, himla tjusigt! och vilket fint tips, det ska jag testa redan ikväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.