sugarpaste skola – färga sugarpaste

STOCKHOLM


sugarpaste skola – färga sugarpaste

När man gör mycket sockerblommor och dekorationer till cupcakes är det roligt att kunna göra dem i många olika färger. Man kan köpa färdigfärgad sugarpaste men man får större valfrihet med färgerna om man väljer att köpa vit sugarpaste och färga den själv. Det blir dessutom billigare i längden då man bara behöver köpa en förpackning sugarpaste.

När man färgar själv är det bästa alternativet pastafärger. Anledningen till att andra färger inte är lika bra (t ex karamellfärg) är att den rinniga konsistensen gör sugarpasten blöt, vilket gör den svårare att jobba med. Sugarpaste och pastafärger kan du hitta t ex på kakburken.se.

wiltons pastafärgerWiltons pastafärger

Färga sugarpaste så här:

1. Knåda sugarpasten lite i handen så den blir mjuk och smidig

färga sugarpaste

2. Doppa tippen av en tandpetare i pastafärgen och applicera den sedan på sugarpasten. Ta bara lite färg för att vara säker på att färgtonen inte blir för stark.

3. Knåda sugarpasten ordentligt tills färgen är jämn. Om du behöver mer färg, använd en ny tandpetare (att använda samma tandpetare flera gånger leder till förkortad hållbarhet på pastafärgen). Du kan självklart blanda flera färger för att uppnå önskat färgresultat.

Tips: Om du har färdigfärgad sugarpaste över som du vill spara, rulla in den ordentligt i plastfolie och förvara i en lufttät burk så håller den sig mjuk.

färgglada bärfyllda vaniljcupcakesFärgglada bärfyllda vaniljcupcakes

inenglishWhen you make a lot of decorations in sugarpaste it’s fun to be able to use different colors. It’s possible to buy colored sugarpaste but to get a wider variety of colors you can buy white sugarpaste and color it yourself. This is also cheaper in the long run since you only have to buy one pack of sugarpaste.

When you color your own sugarpaste, the best alternative is the paste colors. Other colors, such as the liquid food colors you find at the grocery store are not to recommend since they can make the sugarpaste wet, which makes it hard to work with.

This is how you color sugarpaste:

1. Kneed the sugarpaste in your hand until it’s softened.

2. Dip the tip of a toothpick into the color and apply it to the sugarpaste. Only use a little bit of color at first to make sure the color does not get too intense.

3. Kneed the sugarpaste until the color is even. If you need more color, use a new toothpick (using the same one will shorten the duration of the color). You can also mix different colors to get the desired color tone.

Tip: If you have left over sugarpaste that you want to keep, wrap it tightly in plastic wrap and place in an airtight container.

♥ ♥ ♥

Tags: , , , ,

28 svar

 1. Astrid skriver:

  Hej, kan man färga frostingen med pasta färg också? Skulle vara bra att veta, tacksam för svar. 🙂

 2. Anneli skriver:

  Hej!

  Brukar du avråda dina kunder från att äta utav sugarpaste som du färgat med wiltons pastafärg? Eftersom det i EU inte är livsmedelsklassificerat. Jättefina cupcakes och bra sida du har :).

 3. Anonym skriver:

  jag fattar fortfarande inte! din blommor ser ju äkta ut!
  Gud, du är begåvad!

  Jag ska ordna ett födelsekalas åt en bekant, och ska baka cupcakes, och tänkte även dekorera dem.
  Men det blir alltid fel på frostningen och sugarpasten!

  Kan du ge mig korrekta recept?

  Det skulle uppskattas otroligt mycket!

 4. Tomiko skriver:

  Hej!
  Jag har just börjat göra figurer av sugarpaste till mina cupcakes, så jag har en fråga:
  Är det okej att måla figurerna med karamell färg?
  Eller blir det något “fel” då?

 5. brittmari skriver:

  Allt blir så fint, vilka vackra färgkompositioner!!

 6. Amani skriver:

  Åh, vad lätt det verkar och vad lite färg man behöver. Jag måste beställa sugarpaste men jag hinner nog inte göra det till min brors student på onsdag men de där fina formarna som du har ska jag köpa nu på lördag för då äntligen åker jag till Stockholm!

 7. Fia skriver:

  Hejsan.

  Kika in mina smycken jag gör. speciellt om du tycker om Mi Lajkis smycken =)
  Alla smycken jag gör är till salu och jag tar emot beställningar.

  ps. du blir garanterad ensam om dom

  ha det så jätte bra

  kram / fia

 8. Danielle skriver:

  Vilket bra tips med tandpetare, det hade jag inte tänkt på! Jag hade världens problem med min färgning sist och satt med knivspetsar och tyckte ändå det blev lite för mycket. Tandpetare låter som en jättebra idé, det ska jag införskaffa!

 9. alice skriver:

  sv: Jo, de är ganska olika men det är det som är kul. Man får liksom utvecklas i sitt skådespeleri… Jaja, har hittat kläder som jag tror kan fungera nu, vi får se! 🙂

 10. Jen skriver:

  åh så mycket kul och fint du hittar på 🙂
  ha en bra dag!

 11. Sandra skriver:

  Du är så himlans fantastiskt duktig! Blir så himla glad över att du även tar dig tid att berätta för andra om hur man går till väga och så.

 12. Hanna skriver:

  Gud vad duktig du är och vilken härlig sak att snöa in sig på:)!

 13. ylva skriver:

  hej :). jag hade tänkt att bara smyga omkring först, för jag känner mig så fruktansvärt… hmmm… “ocool” i bloggsammanhang, men ändå… var ju bara tvungen att säga att dina cupcakes är fantastiska! man blir så hemskt sugen. och lite avundsjuk förstås, eftersom de är så fina.

 14. Kom på att jag vet inte om jag gav min mail i förra inlägget så skriver lite IGEN :-p

  ser fram emot dina tips…

  ha en underbar måndag…

  du har gjort min vecka ska du veta

  kram

 15. sara skriver:

  Som vanligt så är dina cupcakes så otroligt fina 😉
  Lite nyfiken bara… hur mycket tar du för en cupcake när du gör större beställningar?
  Rushmore har jag nog aldrig sett, då har jag kanske missat nåt bra 🙂
  Sov så gott…

 16. åsa skriver:

  Svar till Linnea: Sugarpaste håller väldigt länge om man förvarar den på rätt sätt. Min har en hållbarhet på ett år enligt förpackningen. Skillnaden på sugarpaste och marsipan är att sugarpaste är inte gjord på nötter som marsipan är. Jag tycker att sugarpaste är bättre lämpad för sockerblommor eftersom den håller ihop bättre än marsipan och jag tycker också att man får finare färger när man färgar sugarpaste eftersom den i grunden är helt vit.

 17. bakmammorna skriver:

  som jag sagt förut- det är så himla kul med de här små “lektionerna”!!! tack! kram

 18. Natasha skriver:

  Det blir så himla fint med olika färger!

 19. Sandra drömkaka skriver:

  Ja det var verkligen roligt 🙂 ! Vi måste absolut ta en picknick snart!
  Hoppas det blir bra väder veckan som kommer, då kunde vi ta med oss hemmabakt godfika & en filt & njuta! Ifall du har tid alltså 😉

 20. alice skriver:

  sv: Nej vi får hoppas att du inte blir smittad!

  Gott ser det i alla fall ut att vara! 😀

 21. Pernilla skriver:

  Du är så “lövely” som delar med dig av dina tips.. väntar hem startkit nu… Kram

 22. Linnea skriver:

  Hej! Du är verkligen duktig på det här! Hur länge håller ett paket sugarpaste ungefär? Vad är skillnaden på sugarpaste och marsipan? Vore jättetacksam för svar 🙂

 23. Therese skriver:

  Va gullig du är som delar med dig så mycket tips och ideér!
  Ska verkligen testa att göra dom där fina blommorna nån gång!
  Ha det så gott!
  Kram Therése

 24. foodcreate skriver:

  Love your Recipe!
  thanks for sharing:)

  and you can visit me if i can visit it you:)
  🙂
  Welcome!
  foodcreate

 25. Kristin skriver:

  Men shit, gör du blommorna själv? Jag trodde de gick och beställa någonstans. Gu vad du är duktig. Gjorde en tårta till min son häromdagen, då tänkte jag på dig när jag gjorde pyntet på. 🙂

 26. Carolina skriver:

  Hittade just till din blogg – och vilket himmelrike den var, shit vad duktig du är! Är ny på det här med cupcakes, har bara testat en gång men är helt fast och vill bli duktig på det 😉 Jag efterlyser dock lite recept på din sida – det är nogt det enda jag kan tänka mig saknas! (eller är det bara så att jag inte hittar det?) Ha en fortsatt bra dag! Carolina

 27. Anthony skriver:

  Det blir så jättesött med alla fina färger!!!! Det kanske tar lite tid att färga alla blommorna men resultatet blir så läckert efter att det är helt värt det. De tre cupcakesen är alltför söta!

 28. Kalasgott skriver:

  Kika in på min blogg Åsa! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *