sugarpaste test – jämförelse av olika märken

STOCKHOLM


sugarpaste test – jämförelse av olika märken

Eftersom jag använder en hel del sugarpaste (kallas fondant i USA) har jag hunnit testa några olika märken. Jag vet att många av er gör egen sugarpaste och MMF men jag är lite slö på den fronten och köper färdig. Här kommer en utvärdering av vilka märken som jag tycker är bra och dåliga. Jag baserar detta enbart på hur sugarpasten är att arbeta med och göra sockerblommor av och inte smak och sådana grejer.

 1. Wilton – Min favorit. Mycket elastisk och enkel att jobba med. Sockerblommor blir dessutom väldigt hållbara med denna. Vit sugarpaste kan köpas på The English Shop (på Medborgarplatsen i Stockholm), färgad finns på kakburken.se
 2. Bakels – Lite mindre elastisk än Wilton men den är ändå helt ok att jobba med. (Tyvärr smakar den lite skumt så jag undviker den av den anledningen.) Kan köpas på kakburken.se
 3. Hallsberga Trading – Billigaste sugarpasten jag hittat och den fungerar fint att täcka cupcakes och man kan göra sockerblommor med den men blommorna blir spröda och går lätt sönder. Kan köpas på shoppingbutiken.se
 4. Renshaw – Ganska dyr sugarpaste som funkar fint att täcka cupcakes med. Dock är den lite småsvår att använda för sockerblommor då den inte är så elastisk och faller lätt sönder. Kan köpas på kakburken.se
 5. Dr Oetker – Den faller sönder i smulor och är jättejobbig att modelera med. Tyckte till och med den var jobbig att kavla ut överhuvudtaget. Kan köpas på The English Shop

När man gör sockerblommor är egentligen flowerpaste bäst att använda. Jag använder Wiltons flowerpaste (kallas gum paste i USA) och jag tycker den är väldigt bra. Flowerpaste torkar mycket fortare än sugarpaste och den går att kavla väldigt tunn (Wiltons sugarpaste kan också kavlas ganska tunn). Flowerpaste är dock betydligt mycket dyrare och smakar i min mening äckligare än sugarpaste, vilket är anledningen till att jag trots allt oftast brukar använda sugarpaste (eller en mix av de båda). Wilton Flowerpaste finns att köpa på kakburken.se och The English Shop.

Här är lite honungsbin jag knåpat ihop. Jag har en beställning till ett barnkalas i veckan och dessa är en del av dekorationerna. Ett inlägg kommer senare i sugarpaste skolan om hur man gör honungsbin (eller humlor kanske det liknar mer).

humlor gjorda i sugarpaste och flowerpasteHonungsbin i sugarpaste och flowerpaste

in englishSince I use quite a bit of sugarpaste (fondant in the U.S.) I’ve had time to try out a few different brands. I know some of you make your own sugarpaste and MMF but I’m a bit lazy so I buy it pre-made. Here is a list on what brands of sugarpaste I think are good and bad. I base this on how easy the sugarpaste is to work with and make flowers from and not taste and things like that.

 1. Wilton – My favorite. It’s elastic and easy to work with. Flowers keep well and don’t break easily.
 2. Bakels – Just a bit less elastic than Wilton and ok to work with. (Unfortunately I think it tastes funky so I don’t buy it.)
 3. Hallsberga Trading – This is the cheapest sugarpaste I’ve tried and it works great for covering cupcakes and you can use it for flowers but they get a bit fragile and break easily.
 4. Renshaw – Pretty expensive sugarpaste. It’s good to cover cupcakes but it’s a bit hard to use for flowers since it’s not very elastic and flowers break easily.
 5. Dr Oetker – It falls apart before you even get started. It’s very hard to use for modeling and I even thought it was pretty hard to roll out.

To make flowers the best thing to use is really flowerpaste (gum paste in the U.S.). I am right now using Wilton gum paste and I think it’s very good. Flowerpaste dries very quickly and can be rolled out very thin (Wilton Fondant can also be rolled out pretty thin). Flowerpaste is however more expensive than sugarpaste and I think it tastes a little weird so I usually use sugarpaste anyways (or a mix of both).

I added a picture of some honeybees I made. These are going on some cupcakes ordered for a birthday party this week. I will add instructions on how to make these later in my sugarpaste school.

♥ ♥ ♥

Tags: , , , , , , , , , ,

54 svar

 1. I was extremely tickled to stumble throughout this website.I needed to thank you for this Interesting weblog!! I truly loved every small little bit of it and Ive you favorited to take a look at new stories you publish.

 2. Michelle skriver:

  admin skriver:Hej Tina!Tack!!!Jag bygegr te5rtan upp och ner i en stor plastbytta, sen fe5r den vila till dagen efter. Byttan jag anve4nder har samma diameter som te5rtbottnen och den ff6rsta bottnen som jag le4gger i (den som hamnar f6verst ne4r te5rtan e4r klar) brukar jag ske4ra ne5gra hack ur runtom kanten.Ha det gott!Ann

 3. Catya skriver:

  Hej duktiga du!
  Jag har lånat bilden på honungsbina i min blogg, och länkar självklart till dig. Ville bara pipa till och hoppas det är okej.
  /C

 4. […] fredags var jag på The English Shop och köpte ny sockerpasta. Denna gång av märket Wilton, på rekommendation från Åsa på Hello Sugar. Hon har helt rätt, den har inte alls samma bismak som sockerpastan […]

 5. Louise B skriver:

  Kan meddela att The English shop inte hade wiltons sugarpaste inne (de hade ingen sugarpaste alls) och att hon inte trodde de skulle få in det. Däremot fanns andra bakgrejor inne, men det var sugarpasten jag var ute efter. Tack för en underbar blogg!

 6. […] Här kommer instruktioner för hur man gör de honungsbin jag visade er i ett tidigare inlägg. […]

 7. åsa skriver:

  Svar till Sara: Jag har faktiskt inte hittat någon som säljer Wiltons vita sugarpaste på nätet men du kan köpa Wiltons vita flowerpaste på kakburken.se.

 8. KarinW skriver:

  Åhh vilka söta humlor, mitt förra jobb var på Humlans fritids så det kändes x.tra gulligt. Om jag vågar testa sugarpaste så var det fint med de där köptipsen!

 9. Therése skriver:

  Åh, så jättesöta dom var, dom små bina!
  Perfekt till ett barnkalas!
  Du är så himla gullig som delar med dig av alla dina tips och ideér 😉
  Kram Therése

 10. Danielle skriver:

  Och du, av samma anledning tycker jag det är väldigt synd att du bor så långt från Göteborg!

 11. Danielle skriver:

  Så söta de där var! Bra att veta lite om märkena från en expert, jag behöver köpa ny nu snart så det var riktigt fint! Ah, vad bra att veta om frakten också, tack!

 12. s skriver:

  Så många söta bin du gjort:)
  Fint att få infon. om pasten, när bak andan väl faller på:)
  Tack också för besöket hos mig.
  /S

 13. Liz skriver:

  Hej 🙂

  Hittade din blogg först idag och är redan min favorit! Den är helt underbar!!!
  Jag älskar att göra cupcakes men har haft några misslyckade försök med frostingen så har inte gjrot dem på länge. Men nu fick jag inspiration igen! Verkligen en jättebra blogg med massa tips! sen är ju allt så snyggt också 😀

 14. Sandra drömkaka skriver:

  Men oh tackar tackar!! Att du kom ihåg min födelsedag Åsa det var verkligen bra gjort 🙂 !!
  Då var man ett år äldre & klokare, självklart hihi

  Tänka sej hur veckorna rusar iväg, imorgon börjar Trästocksfestivalen, du skulle allt vara här! Är så bra artister & gratis! Så dit blir det alla dar & sen blir det vips söndag & sen måndag fm åker jag tillbaka..
  Verkligen blandade känslor att åka tillbaka har haft så roligt här, ibland längtar jag verkligen tillbaka men ja Sthlm är ju bra på ett annat sätt och blir bra börja skolan…

  Vi kanske skulle hitta på något nästa vecka? 🙂

  Förresten längtar jag verkligen att se beskrivningen av honungsbina för såna vill jag verkligen lära mej! 🙂
  Kramar i massor

 15. Sara skriver:

  Superhärlig sida! Är verkligen jätteskoj att läsa den och titta på dina underbara cupcakes! Gjorde mitt första försök häromdagen… =) Men en fråga, nån som vet vart man kan köpa vit sugerpaste från Wilton på nätet,b helst svensk sida (den var ju tydligen din favvo…), bor nämligen på landet och har 15 mil till Stockholm så det är inte direkt så att man tar en tur in dit bara för att handla en sak… Tacksam för svar! / Sara

 16. Ang. smaker på sugarpaste…Tack för informationen!!
  Superbra så vet jag vad jag ska gå efter!

  Ha en härlig Onsdag!
  Mvh Åsa.

 17. Maria skriver:

  Hej Åsa!
  Ja, livet går lite upp och ner. Och gick det inte ner så skulle man väl inte uppskatta UPP:dagarna. Tur att de är fler.
  Gulliga bin!
  Hur går det med företaget?

 18. susanne skriver:

  Vill tipsa om en bra tårtaffär med stort sortiment.

  http://www.tartdecor.se

 19. Japp, relishen är köpt i mataffären, närmare bestämt på Coop. Druvan är det som tillverkar den.

 20. susanne skriver:

  Vilken härlig sida.
  Jag hittar inga recept på själva smeten eller fyllningarna….
  Mvh Susanne

 21. Jösses, vilka söta bin och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.

  Hoppas du får en toppendag!

 22. Cecilia B skriver:

  Vilka fantastiska bin. Du har verkligen känsla. Har du provat att skulptera i lera någon gång? Du har talang och skulle säkert kunna bli duktig på alla möjliga material!

 23. ilhana skriver:

  ååh vad söta!! hur kan man ens äta dom haha

 24. Chokladfreaks skriver:

  Gud vilka söta bin du gjort, jag ser framemot resultatet sen.

 25. Vilken sköning attack!!! 🙂
  Men du – dina cupcakes – WOW!!!

 26. Tove skriver:

  De här var nog det sötaste humlor jag sett 🙂 Ser fram emot att få se de färdiga cupcakesen 🙂 Och tack för översikten av sugarpaste, intressant att läsa.

 27. Therese skriver:

  Vilka söta små humlor…
  Känns tryggt att titta på dom på bild, jag råkade ju sätta mig på en humla och de va inte kul…
  Ha en bra dag

 28. Linn skriver:

  Hej! Jag skulle vilja prova på att baka cupcakes. Men vad är det för recept på själv muffisen. Är det som en vanlig muffins men utan smak som man sedan fyller och har frosting på?
  Tacksam för svar eller ett inlägg med något lätt nybörjar-recept.

  🙂

 29. Mikaela skriver:

  svar: jag har hittat två olika sorters veggbacon. hälsans kök och något mer 🙂

 30. åsa skriver:

  Svar till Slingback: Anledningen till att jag jag inte använder marsipan till blommorna är att marsipan är grövre i konsistensen och svårare att kavla riktigt tunn. Och även om man lyckas få den ganska tunn så går blommorna så lätt sönder. Men marsipan funkar fint om man ska täcka t ex en tårta för då kavlar man den ganska tjockt. Håller med dig om att marsipan smakar bättre. 🙂

 31. Slingback skriver:

  Bra tips – og fine bier! Hva er grunnen til at du ikke bruker marsipan til å dekke cupcakes og lage blomster? Har ikke prøvd selv, men generelt synes jeg marsipan smaker mye bedre enn sugarpaste – det blir litt mindre ren sukkersmak. Har du generelt noen tips til bruk av marsipan?

 32. Jen skriver:

  Nu är mina nya design äntligen uppe 🙂 titta in!

 33. keshia skriver:

  Åh underbart 🙂
  Dit ska jag gå imorgon på en gång, tusen tack för att du tog dig tid till att svara

 34. h skriver:

  tack=) Hoppas också du haft en fin helg (jag tycker att du ska skriva lite om dig själv ibland i bloggen också)!

  De där bina var så otroligt söta!

 35. Jen skriver:

  ååh dom va super sööta!

 36. Cutecakes skriver:

  Vem skulle tro att Madonna åt cupcakes! Hon måste nog träna rätt hårt efteråt 🙂 Borde kanske ta med några st till konserten!
  Hälsningar
  Paulina

 37. Emma skriver:

  Ja, rabarbersaft är gott 🙂 !

 38. NorbergsBlogg skriver:

  Dom bina kommer nog att göra succe på barnkalaset. Dom var jätte söta.

 39. Barbro skriver:

  Åh, vad duktig du är!

  Fantastiska små bin:=)

 40. Stina skriver:

  Vilken proffsig hemsida du har, jag är djupt imponerad. kram kram

 41. Natasha skriver:

  Honungsbina är helt underbara! Tack, jag hade en toppenhelg. Hoppas att du hade det bra med!

 42. Sussi skriver:

  Dom där honungsbina kommer bli en stor hit på barnkalaset..
  Dom kommer att älska att ha möjligheten att få stoppa in ett bi i munnen hihi

  Ha en härlig dag

 43. keshia skriver:

  Underbart att du delar med dig av alla dina tips, det är verkligen TOPPEN :D.
  The english shop, är lite nyfiken på att titta in där. Vart ligger den, nummer och så eller om du har lust att förklara vägen på ett ungefär och finns de formar, pastafärger och sånt, alltså annat än sugarpaste?
  Har nämligen letat efter en riktig affär, inte nätshop så man kan få hem sakerna på en gång 🙂

  tacksam för svar

 44. Sandra drömkaka skriver:

  Ja och jag önskar jag hade kunnat å bjuda dej på en stor bit av både denna tårta & det andra jag bakade 🙂

  Är det bra med dej?
  Kan inte förstå att jag redan typ bara har en vecka kvar här, jästiken va fort det går! :S

  Bra att du gjort ett test, jag har wilton som är färgad i 4 neonfärger tycker den är helt okej 🙂
  kramar i massor

 45. Lisa skriver:

  Söta honungsbin! Passar perfekt till ett barnkalas, undrar vilka sockersöta cupcakes de kommer pryda. 🙂 Lisa

 46. Helena skriver:

  Guuu så söta 🙂 Jättebra test du gjort, tackar för tipsen.

  Helena

 47. Marias Kakburk skriver:

  Svar:

  🙂 Precis så tänker jag med:)

 48. Jättebra att veta!
  Tack för tipsen….men jag undrar om du har någon som du tycker smakar bäst/sämst?

  Kan vara bra att veta,då ialla fall jag tycker att det är ganska viktigt.

  Ha en trevlig Söndag!
  mvh Åsa.

 49. Ät med Nova skriver:

  Visst är det, allt som går snabbt att baka är bra tycker jag 🙂 Jag slutar aldrig imponeras av dina cupcakes, det är så roligt att gå in här och kika på allt fint du gör! Jobbar du med cupcakes på heltid?

 50. Pernilla skriver:

  jag tittade precis på massa olika sorters sugarpaste igår på kakburken.se och då började jag fundera på, hur länge räcker t.ex 250 gr sugarpaste? alltså, hur mkt krävs för att täcka en hel tårta eller hur många cupcakes räcker det till? då är det ju tur att det finns sugarpaste-experter som dig att ta hjälp av 🙂

 51. karin skriver:

  Nyfiken på var man kan köpa alla dessa olika sorter!

  Kram Karin

 52. Cutecakes skriver:

  Såå söta, jag har ju lite av faiblesse för figurer, så supersöta!

 53. fjortisensmorsa skriver:

  De där små flygfäna är nog det sötaste jag sett på din blogg!! Me like!!!!!!!!!!! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *