lycka till cupcakes

STOCKHOLM


lycka till cupcakes

Tack för alla lyckönskningar med företaget och lokalen! Jag blir så glad av all den uppmuntran jag får av er! Jag vet inte ännu om jag har någon chans att få lokalen jag är intresserad av i Vasastan, det är tydligen många som gillar den så jag vågar inte hoppas på för mycket. Idag ska jag i alla fall på möte med ALMI företagspartner, så vi får se vad de tycker.

Här är lite cupcakes jag gjorde igår. De var en beställning till en kille som skulle sluta på jobbet. Jag gjorde dem i blått, grått och rosa och satte ett glittrande “lycka till” meddelande på dem.

lycka till cupcakesHallonfyllda vanilj och mandelmassacupcakes med vaniljmandelfrosting

hallonfyllda vanilj och mandelmassacupcakes med vaniljmandelfrosting

in englishThank you for all your nice comments about my business, your support really means a lot to me! I still don’t know if I have any chance of getting the place in Vasastan I’m interested in, apparently there are many possible buyers so I don’t want to get my hopes up. Today I have a meeting with ALMI business partner where I have applied for a loan, so we’ll see what they think.

Here are some cupcakes I made yesterday. They were an order for a guy’s going away party at work. I made them in blue, grey and pink and put a shimmering “lycka till” message on them (good luck in English).

♥ ♥ ♥

Tags: , , , , , , , ,

49 svar

 1. Sandie skriver:

  Vilka grymma cupcakes när kommer du hem till mig och bakar? =)

 2. Nicky skriver:

  Tack så hemskt mycket för berömmet, det betyder så jättemycket eftersom du är både gullig och superbegåvad! Tack..

 3. Nicky skriver:

  Här hittar du mästerverken: http://mixed.devote.se/blogs/2529167/secret-project.htm

  Tack för hjälpen. Kram

 4. Sandra drömkaka skriver:

  Ja dåf röstår jag du har fullt upp, hoppas allt går bra 🙂 !

  Idag har vi varit o kutat på drottninggatan ,sjukt mycket folk huvvaligen. Men vissa lyckisar har ju fått lön, önska jag var en av dem men icket 😛 ..
  Nu ikväll blir det en skön filmkväll med massa godis & chips.. Härligt är så slut efter veckan! Laddar hem filmen Leon , har hört den ska va bra , har du sett den?

  Imorgon blir det nog lugnt ,kanske bakar något o pluggar lite får se 🙂
  ha nu en härlig lördagkväll!
  kram

 5. Tack för receptet på Müslin….
  Såååå gott det verkade, har skrivit ner allt på inköpslistan och ska göra egen müsli för första gången i mitt liv! 🙂

  Underbart fina cupcakes som alltid!!

  Ha en bra helg!/Åsa.

 6. cilla skriver:

  håller tummarna på att allt skall gå bra både med lokal och själva företaget. kommer jag upp till dina trakter så kommer jag att hälsa på i din lilla shop. kramisar

 7. Sandra drömkaka skriver:

  Härlig prästkragar & blått & vitt blev verkligen fint ihop 🙂

  Så du har fullt upp hela helgen då eller??
  kram kram

 8. johanna skriver:

  en liten fråga till…. har du använt någon stämpel när du skrev “lycka till” eller har du gjort på fri hand? Finns ju stämplar i hobbybutiker, är det något sådant? 🙂

 9. johanna skriver:

  Tack snälla du för att du tog dig tid till att svara. Ska prova att baka som du tipsade om nästa gång det blir cupcakes. Återigen….en fantastiskt fin hemsida och bakverk… Lycka till med ditt företagande… Världen blir vackrare med vackra och goda cupcakes 🙂

 10. Nicky skriver:

  Tack för tipset! Du är ovärderlig!

 11. Nicky skriver:

  80 st?! Ja då ska jag vara tyst med hur jag ska slita med mina 12st!

  Har testat att färga flowerpasten med hushållsfärg nu. Den blev väldigt, väldigt kladdig, men med maizena så lade det sig, däremot tyckte jag att det var svårt att få färgen jämn, men det är det kanske med pastafärg också.

  Det tråkiga var bara att när jag öppnade mitt alldeles nya paket flowerpaste så var den alldeles hård runt om och en bra bit in mot mitten, trots att det var lång datum kvar och jag har förvarat det som det stod på förp. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men jag tar det med en klackspark och ser hela projektet som ett tillfälle att öva när det bara är familjen som måste ta del av resultatet!

  Hoppas bild kommer upp sen på dom fina bröllopsmuffinsen!

 12. Natasha skriver:

  Så himla fina cupcakes! Apropå roliga cupcakes, så tänkte jag tipsa om en sida. (Where the Wild Things Are cupcakes) – http://www.boingboing.net/2009/08/27/where-the-wild-thing-1.html
  Hoppas att du får en kanonbradag!

 13. johanna skriver:

  vilken fantastisk fin hemsida och vilka fantastiska kreationer du gör. Hur gör du för att få din frosting så “stadig”? Mina blir ofta lite lösa, vet inte riktigt då hur jag ska lösa det, kanske du har något bra tips?
  Sen undrar jag ifall du kunde skriva tillvägagångssättet när du gör cupcakes. Tex när bakar du själva muffinsen? Samma dag du ska ha den eller innen? Fryser du ner dem och tar upp efter hand? Kan man frysa med frosting på? Är SÅ inspirerad av dina fina cupcakes så jag har beställt hem en massa fina formar för nu ska här bakas. Skulle verkligen vara tacksam för svar, men förstår om du kanske inte hinner svara…. 🙂

  • åsa skriver:

   Svar till Johanna: För att få bra konsistens på frostingen är det viktigt att använda smör (inte margarin). Det ska vara rumstempererat när du gör frostingen och sedan måste du använda en hel del florsocker. 🙂 Om frostingen är lite för lös kan du ställa en i kylen ett tag innan du frostar cupcaksen.

   Vad gäller tillvägagångssättet så försöker jag så långt det är möjligt att göra allt samma dag som de ska serveras (förutom sugarpaste blommorna som jag gör i förväg). Om jag inte hinner baka samma dag så bakar jag cupcaksen dagen innan och förvarar dem i plastpåsar över natten. Sedan frostar och dekorerar jag samma dag. Men visst går det att frysa ner cupcakes, om jag bara bakar till mig själv så brukar jag frysa ner och tina upp eftersom. Dock fryser jag bara ner själva muffinsen och förvarar frostingen i kylen. Hoppas det här hjälper dig! 🙂

 14. Nicky skriver:

  Sv: ja opi har dom snyggaste lacken, synd att dom kostar lite mer 🙁

  Tack för tipset, då bakar jag, blandar ihop frostingen och gör blommorna ikväl och så bygger jag ihop allt imorgon. Håll tummarna för mig, för nu ska flowerpaste oskulden tas ;-). Skickar länk sen så att du kan få se vad dina tips har resulterat i.

  Kram

 15. Sofia skriver:

  Jag håller tummarna och säger lycka till med lokalen!
  Kram!

 16. sofie skriver:

  åh vilka fina och dem ser goda ut! 🙂

 17. charlotta skriver:

  Hej,

  Kul att du skrev i min blogg :-).

  Jag kommer baka tårtor på beställning även i fortsättningen som huvudprodukt, men komplettera med färdigbakat i butiken har jag tänkt. Jobbar med marknadsföringen för fullt nu.

  Formex var roligt, det blir roligare och roligare för varje gång. Tycker att inredning är det största området och det är roligt. Kan tipsa dig om en för mig ny leverantör av ekologiska produkter, bl a choklad som jag tyckte var riktigt god om du är intresserad av det?

 18. NorbergsBlogg skriver:

  Jag håller tummarna på att du får lokalen. Lycka till!

 19. Lindah skriver:

  Till Åsa:
  Tack för ditt svar.
  Verkligen ett fantastisk jobb då gör, mycket imponerande!!!!

 20. Solrosa skriver:

  Hei-hei, Åsa! lenge siden jeg har vært innom her hos deg nå! Så flott at du skal starte utsalg!! Kjempebra! Håper du får det lokalet du helst vil ha! Dette blir sikkert stort! Mange herlige innlegg du har hatt i det siste, og de etasje-kakene blir jo fine! Veldig fine! Lykke til fremover med alt! Håper du får det slik du ønsker!
  Solrosa

 21. brittmari skriver:

  Urläckra cupcakes! Jag blir så imponerad hela tiden!!
  Kram

 22. Linas inredning skriver:

  Hoppas det ordnar sig med lokalen för dig, det hade varit roligt! Superfina cupcakes som vanligt 🙂

 23. Linda skriver:

  Åh, vasastan! Det hade ju varit perfekt! Jag håller tummarna för dig. Du förtjänar den verkligen för du är såå himla duktig. Jag kommer var du än öppnar när jag är i Stockholm. 😀

 24. a home far away skriver:

  Lycka till med lokalen, det kommer att lösa sig!

  O underbara foton o såååå smaskiga de ser ut, cupcaksen

  Ha en fin torsdag
  Kram Gunilla i singapore

 25. Nicky skriver:

  Superfina! Hoppas att det går bra med lokalen och jag retar mig att du ska öppna upp i stockholm, jag som gärna hade fikat hos dig varje dag!

  Kan man göra cupcakesen dagen innan man ska ha dom och hur ska man förvara dom då? i kylen? Blir inte flowerpasten konstig då? Det är ju svårt att ta plastfolie över eftersom dom är toppiga.

  Nu är jag jobbig igen 😉

  Kram

 26. Helena Ljunggren skriver:

  Så otroligt söta Lycka-till-cups! Du är verkligen jätteduktig och sådana som du förtjänar att få den lokalen du önskar eftersom någon med sådan kreativitet ska verkligen nå ut till andra.
  Jag svamlar men du fattar nog 🙂

  ha en fin dag!

  http://www.helenaljunggren.com

 27. Therése skriver:

  Cupcakes passar ju så gott som till de flesta tillfällen 😉
  En sån här fin passar ju jättebra som ett Lycka till!

  Håller tummarna för dig nu med lokalen,
  du skulle ju göra succé med dina underbara bakverk!
  Kram Therése

 28. Maria skriver:

  Men så spännande med lokal och ditt företag mm. Hoppas att det blir som du vill. Öppnar du affär så kanske jag kan titta in när jag besöker Stockholm…

 29. Keadi skriver:

  Jag måste bara säga att du är en sån inspirationskälla. Varje gång jag loggar in på min google reader, klickar jag mig fram till din blogg med lika stor förväntan varje gång. Även om jag har haft världens pissigaste dag så blir jag lika glad varje gång.
  Det du gör – är alltigenom en konst! Du är en ren naturbegåvning, det här kommer bli bra 🙂

  Kramar Keadi

 30. charlotta skriver:

  Superfina cupcakes, håller med om att bilderna håller hög klass. Hur får du bakgrunden så fin?

 31. Vilken fin parad av söta cupcakes! Fina som alltid 🙂 Gillar blåa bakgrunden som matchar blomman!

 32. alice skriver:

  Jag blir lika avundsjuk som vanligt! Du lyckas alltid!! 🙂

  sv: Ja, usch… Den är riktigt sorglig. Jag såg den på bio och grät halva filmen… Men jag är känslig för såna filmer också…

 33. Sandra skriver:

  Tänkte bara säga att jag själv är diabetiker och det är anledningen till att jag äter enligt lchf. Så om du ska baka sockerfritt så är chokladkakan jag gjorde verkligen perfekt. Inget mjöl som tillför en massa kolhydrater och inget socker alls. Samma sak med rulltårtan jag gjorde. Perfekt om man har diabetes!

 34. Sussi skriver:

  Håller tummarna på att lokalen blir din!

  Vilken rolig idé!
  Lycka till cupcakes. Det skulle jag behöva hihi

  Ha det så bra

 35. Klart du ska ha den fina lokalen i Vasastan! Jag håller tummarna för dig! Lycka till!

 36. Marian skriver:

  Beautiful cupcakes as usual!!! Lycka till to you for your cupcake shoppe!

 37. Danielle skriver:

  Åh, så söta! Hoppas de väljer hyresgäst lite efter vad lokalen är tänkt som, ett Cupcakeri är ju inte helt vanligt och vore säkerligen jättepopulärt!

 38. Bröllopsbloggen skriver:

  Helt Ok, du gör dom precis som du vill…
  Jag vet att hur du än gör kommer dom bli kanon, för helt ärligt har jag aldrig sett finare skapelser 🙂

  Kommer man våga/vilja äta dom eller kommer dom va för vackra fniss…

  Hur många är det du tänkt göra?

  ha en underbar dag och lycka till med lokalen

  kram kram Therese

 39. Lindah skriver:

  Hej,
  Du är fantastisk duktig!
  Jag har en fråga, hur lång tid tog det dig att göra dessa?

  • åsa skriver:

   Svar till Lindah: Dekorationerna tog nog ett par timmar, sedan tog det ju lite tid att baka och göra frostingen och dekorera, så kanske drygt 4 timmar totalt men uppdelat på två dagar, gjorde dekorationerna kvällen innan så de skulle vara helt torra. 🙂

 40. Pillan/Pernilla skriver:

  Hur söta var inte dessa då?? Jag håller tummarna för lokalfrågan! Kram

 41. Mor-Ma skriver:

  Hoppas att du får din lokal i Vasastaden så att man kan komma och handla av sig snart!

 42. Tina skriver:

  Va söta dehär cupcakesen blev. Du tar riktigt snygga bilder! 😉 Vad har du för någon kamera? 🙂

 43. Jessica skriver:

  Den blåa blomman ser så himla läcker ut, ja hela cupcaksen ser läcker ut.

  Håller tummarna hårt att det går vägen med lokalen.

 44. Johanna skriver:

  Hoppas du får lokalen, du är så otroligt duktig. Tack för en fantastisk blogg!

 45. Underbara som vanligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *