rosa prinsesscupcakes

STOCKHOLM


rosa prinsesscupcakes

Nu är jag äntligen hemma och back in business. I helgen är det en liten tjej som ska döpas och till henne var det beställt cupcakes med prinsesskronor. Här är det förslag jag gjorde till dopet. Jag ska göra 100 stycken så jag kommer pyssla ihop prinsesskronor för fulla muggar i veckan. 🙂

cupcakes till dop med prinsesskronaCupcakes med rosa prinsesskronor till dop

Lokaluppdatering: ALMI sa nej till lokalen på Odenplan. De tror inte det kommer funka med en cupcake bake shop i Stockholm (utan soppor och sallader), de kunder jag kommer få är endast de som bor i kvarteren runt omkring och jag kommer därför inte att gå runt om jag har lån på lokalen att betala tillbaka. Alla har ju rätt till sin åsikt men jag tror ju att en cupcake bake shop är precis vad Stockholm behöver! Vad tror ni? Jag ger inte upp och min nya approach är att försöka titta på lokaler som inte redan är utrustade och se om man kan komma undan billigare med att göra det själv. Alla tips och råd mottages tacksamt!

Missa förresten inte att kika in på Tess Bröllopsblogg för att se de fler bilder på de cupcakes jag gjorde till hennes bröllop. De fick superbra betyg vilket jag såklart blev jätteglad att höra.

in englishI’m finally home and back in business. This is a princess cupcake sample I made for a girl’s baptism this weekend. I’m making a 100 of them so I’m gonna be making crowns like crazy this week . 🙂

Bake shop update: ALMI said no to the location in Vasastan. They do not think that a cupcake bake shop will work in Stockholm (without soup and salad), the customers will be only those in the close neighborhood and therefore I won’t sell enough to make a profit if I have loans to pay back. Everyone has the right to their opinion but I think that a cupcake bakeshop is just what Stockholm needs (there is none today). What do you guys think? I won’t give up and my new approach is to look at places that are not already set up as a bakery and to see if I can get around it cheaper by fixing everything myself. But I really appreciate any kind of advice!

Don’t miss checking out more pictures of the cupcakes I made for Tess wedding at her weddingblog. My cupcakes got great reviews which I was thrilled to hear.

♥ ♥ ♥

Tags: , , , , ,

61 svar

 1. elin skriver:

  komiskt med tanke på cupcake sthlm som finns numera 🙂

 2. Helena skriver:

  Hej! Jag råkade bara hamna här när jag googlade dop cupcakes. Superfina verkligen!! Och ja, snälla låt oss få en bake shop i sthlm!!! Nu ska jag kolla vidare på din blogg!

 3. Anna skriver:

  Jag skulle dö lite om vi hade en cupcake shop i sthlm, och jag är knappast ensam om det.
  Heja heja!

 4. Jag håller helt med! Sthlm behöver absolut en Cupcake-butik! 😀

 5. Zandra skriver:

  Jag tror det är precis vad Stockholm behöver! Jag har tänkt på det jättemånga gånger, att Stockholm skulle behöva ett riktigt muffinsbageri, med vackra små cupcakes.
  Jag skulle i alla fall komma och handla av dig, ofta!

 6. Emma skriver:

  Det skulle passa perfekt med ett cupcake ställe någonstans i Gamla Stan eller Söder. Var som helst i stan egentligen för jag tycker verkligen att det ska finnas ett cupcake bageri någonstans i Stockholm!! Du kanske kan slå ihop dig med någon som vill öppna ett lunchställe?

 7. Anthony skriver:

  Stockholm behöver en cupcake bakeshop omedelbart!!! hallå. almi måste vara dum i huvudet. jag tror att de har nånting emot cupcakes eller kommer att försöka små din idé. 🙂
  those bitches.. också bilden där uppe kan inte bli sötare!!!

 8. åsa skriver:

  TACK alla ni för era fantastiskt fina kommentarer!!! 🙂

  Answer for Carine: I made the crowns using one of those “straigt frill” cutters that are normally used for making borders on cakes.

  Svar till Hannah: Ja visst, jag tänkte köra lite cupcake och dekorationskurser också när jag fått lokal!

  Svar till Kayan: Tack för tipset! Jag hade tänkt ha ett vegan/mjölk & äggfritt alternativ i alla fall.

 9. tina skriver:

  Wow, vilka konstverk!!

 10. Pernilla skriver:

  Kul att du är “tillbaka” igen! Åh va segt med lokalen! Jag håller tummarna för ditt fortsatta letande. Underbara cupcakes igen! Kram

 11. Sanna skriver:

  Åh, jag har suttit hela förmiddagen och kollat på bilderna i din blogg. Så duktig du är, jag har aldrig i mitt liv värken ätit eller bakat cupcakes. Men man blir sugen på att pröva!

 12. Söööta små princessmuffins!!

 13. Linda skriver:

  Tack så mycket snälla Åsa!

  Jag besöker Lagerhaus alltför ofta nuförtiden.. så himla roligt med nya muffinsformar! Det kan förgylla en hel dag.
  Och som sagt, du kommer hitta en lokal så småningom och då kommer det säkert kännas rätt!

  Kram

 14. Ja, man kan komma överens med dem på Kakburken, eller jag har ialla fall fått handla där direkt ett par gånger:)
  De finns i Järfälla, på ett industriområde, inte så lätt att ta sig dit kommunalt dock, klicka på länken “Kurser”, det är den adressen de finns på.

 15. Mary skriver:

  Välkommen tillbaka!! Vad synd med lokalen, vad var det för trist människa som inte trodde på idén??? Jag tror helt klart att det kommer att funka!!! Det är ju inte alltid försäljningen i butiken som drar in stålarna…utan catering-uppdragen! SUCK för trista människor! Jag håller tummarna att du hittar en annan lokal snart för jag är helt övertygad om att du kommer att lyckas!!!

 16. brittmari skriver:

  Vilken höjdpunkt på deras dop! Fantastiskt fina och 100 stycken, det kommer att bli otroligt fint med alla små kronor och rosetter.

 17. Helena skriver:

  Hejsan!
  De grönprickiga formarna är riktigt gröna tycker jag, vill du ha färgprover på lite formar så maila mig.

  Självklart behöver Stockholm en cupcake bake shop!!! Det kommer att bli succé, vi kommer från hela Sverige och handlar jag lovar 🙂

  Kram Helena

 18. Maria skriver:

  Hejsan,

  Jättefina saker du gör. Själv har jag bråkat med Almi engång och jag vet inte hur de tänker……jag var på en liten cafe o Finland (Piece of Cake) och de hade kombinerad en liten bakeri, cafe och baktillbehör och jag tror att hon har kurser också.

  Lycka till med shoppen.

  /Maria

 19. Danielle skriver:

  Va bra att du bestämmt dig för det! Man måste aktivt jaga nya möjligheter så kommer också nya dörrar att öppnas. Jag ska hålla tummarna för att du hittar en bra lokal snart och under tiden kan du ju finslipa bakningen och smakerna och skaffa en kundgrupp och lite referenser. Glöm nu bara inte att ta kort på allt och göra någon slags tittbok som du kan visa för kunder också!

 20. kayan skriver:

  En cupcake bake shop är en unik idé tycker jag! Jag kan inte komma på att det finns någon i Sthlm. Just därför ska du öppna en och du e så duktig på det du gör! Jag tycker – följ dina drömmar, du ska absolut inte ha ett vanligt café men sallader o soppor som även säljer cupcakes! Det e ju cupcakesen som ska vara i fokus o just det som gör din affärsidé unik! I ex USA e cupcakes jättestort, varför kan det inte vara det här hemma?

  Förresten gör du även cupcakes utan ägg? Det tycker jag du bör tänka på – att ha några vegan-alternativ 😉

 21. Cecilia B skriver:

  Jag tror att dina cupcaks ligger helt rätt i tiden. Kämpa på med nya tag.
  Prinsess cupcaksen till dopet är ju underbara, som alltid!

 22. ANNA L skriver:

  Du är fantastiskt duktig!!! Jag bara längtar tills du får öppna din egna butik i stockholm:)
  Fortsätt så!

 23. Märkte först nu att jag tydligen blev anonym på mitt tidigare inlägg…
  Vet inte varför men skriver ett nytt så du vet vem du ska hålla utkik efter sedan i din cupcake-shop! 😉

  Cickan

 24. bakmammorna skriver:

  välkommen tillbaka! cupcakesen är lika fina som alltid! jag är säker på att det behövs en sådan butik- det finns kanske några cafeer du kan börja samarbeta med/hyra in dig på som ett sätt att få in en fot? jag håller på dig 🙂

 25. Välkommen tillbaka! Jättefina princesscupcakes!

  Tråkigt med lokalen, trångsynt tänkande från Almis sida. Kanske är lösningen som några nämnt att utöka sortimentet, och hitta billigare lösning på lokal. Som nystartat företag är det ju väldigt viktigt att till en början inte ha för höga kostnader.

  Tycker att du ska analysera deras beslut noga och bemöta och lägga fram en lösning och ett svar punkt för punkt, för dig själv alltså. Se detta som ett sätt att fördjupa dig i ditt framtida företags krav. Lycka till!

  Hälsningar
  Paulina

 26. Emma skriver:

  Blev jätte fina!
  Hur gör du så formarna blir så fina? Så man inte ser kakan igenom? 🙂

  Hoppas allt gått bra i Amerika & med din lokal 🙂 Kram Emma

 27. suzi skriver:

  Slog mig precis – jag hoppas du har använt din blogg som referensmaterial gällande Almi… Gör en undersökning via din blogg, ställ några frågor till dina läsare bl.a. om de skulle kunna tänka sig en cupcake-shop, hur ofta de skulle besöka den, var i Stockholm den kan tänkas ligga (ge 4-5 förslag här), i vilka sammanhang de kan tänkas vilja anlita dig osv. Dina läsare är enormt duktiga på att lämna kommentarer och jag är övertygad om att du kan få ett bra underlag.

 28. suzi skriver:

  Välkommen tillbaka, Åsa! Hoppas allt gått väl med sambons mor och med er! Ledsamt läsa om lokalen men det är bara att leta vidare och inte ge dig. Du har rätt i att Sthlm behöver en cupcake-shop, det är bara en tidsfråga (Götet kan behöva en eller två också). Håller tummarna för framgång!

 29. Petra skriver:

  Jag skulle tro på att din affär skulle kunna gå igenom men du kanske kan köra din cupcakes lite sidan om istället. Du ska absolut inte lägga ner din verksamhet..några frågor! Vad har du för prislista på dina cupcakes? Ska gifta mig i december så är lite nyfiken….

 30. Yvonne skriver:

  Vilka fantastiska cupcakes du gör! Jag brukar vara in och titta här emellanåt och blir alltid jätteimponerad över hur fina skapelser du visar upp.
  Hoppas du hittar en lämplig lokal med ett bra läge som gör att du får massor av kunder! Jag skulle garanterat handla där om jag bodde i närheten!

 31. Läckra kronor till cupcakesen! Lycka till med lokalletandet. Om jag är i dina trakter någon gång och du har hittat din lokal måste jag bara svänga förbi dig!

 32. helmi skriver:

  ååh, om du skulle ha haft en affär på odenplan skulle jag ha kommit dit varje dag! bor jättenära där 🙂

 33. Natasha skriver:

  Fantastiskt fina cupcakes! Vad tråkigt, men ge inte upp! Hoppas att det löser sig snart! Det är klart att Stockholm behöver en cupcake shop!

 34. Lotta skriver:

  Jag tror att Cupcakes kommer i Stockholm också och dina är superfina! Det är jätteviktigt att lokalen ligger centralt där det dagligen passerar mycket folk annars är det ingen ide’. Du skall sälja förskräckligt många för att inte bara gå runt utan även kunna ta ut en lön. Jag skulle rekommendera dig en liten lokal som du kan inreda enligt Miljöverkets regler och försöka hålla nere kostnaderna så gott du kan. Men det viktigaste är att många passerar varje dag annars funkar det inte. Jag hoppas att du lyckas för dina Cupcakes är verkligen värda det!

 35. Johan skriver:

  Kul att du är igång med bloggen igen Åsa! Keep the spirit up! Hello Suger For President!

 36. Hannah skriver:

  Kämpa på, du kommer att hitta ngt som blir bra. Klart Stockholm behöver en cupcakeshop, och jag kommer att vara stammis. Du kanske skulle kunna erbjuda lite kurser där oxå? 🙂

 37. Tove skriver:

  Härligt att se dina vackra cupcakes igen 🙂 Angående cupcakeshopen så tror jag också det skulle funka, speciellt om du skulle ha både café + ta emot beställningar, men kanske det skulle behövas tårtor som extra tillägg (som du skulle göra enbart på beställning). Det är ju så trendigt med cupcakes nu, och tror inte trenden går förbi i första taget. Tror t.o.m. en cupcakeshop kunde funka i Helsingfors, och då borde det inte vara nåt problem i Stockholm :-).

 38. Camilla skriver:

  Hej Åsa!

  Vilken fantastisk blogg du har och vilka underbara cupcakes du gör!! Är smått förälskad i de du gjorde till ett bröllop i 50-talsstil – så fina!!

  Hoppas att det löser sig med lokal! Tror säkert det skulle fungera för dig. Din verksamhet skulle ju vara baserad både på butiksförsäljning och beställningar! Håller tummarna!

  Kram Camilla

 39. Carine skriver:

  I love your cupcakes and the princesscrowns are just adorable! How do you make them?

  ALMI clearly don’t know what they are talking about, cupcakeshops serving nothing but cupcakes and coffee are such a trend, and although I’ve never been to Stockholm I know it is pretty trendy and I’m sure your shop would be a tremendous hit!

  (I’ve had friends tasting my cupcakes telling me to open a shop with cupcakes only in Greece, which is way more traditional than Sweden, so go for it!!)

  Good luck persuing your dream!

 40. Malin skriver:

  Kul att du är tillbax!:) Sicken söt cup cake! Och god ser den också ut:)

 41. Emma skriver:

  Jag röstar ändå för Ängelholm 😉

 42. Danielle skriver:

  Håll hoppet uppe så ska du se att det öppnas dörrar när du minst anara det. Man måste ibland bara leta på ställen där man inte trodde och vara öppen för nya vägar. Det kommer bli jättebra!

  Du MÅSTE pröva Äppelblondiesarna, de var så sjukt goda. Vi slogs om de sista smulorna och höll på att dö av ren och skär lycka vid varje tugga. Har knappast smakat något lika gott tidigare. Jordnöts och banankakorna var helt okey, hade jag gjort om dem hade jag nog tillsatt lite jordnötter och inte bara jordnötssmör. Men det var en god, annorlunda smak på dem. Jag har snöat in lite på cookies nu, men cupcakes är påväg! Har fått så bra ideér som bara väntar på att få komma till…

 43. Anonym skriver:

  Du om någon ska ha en cupcakeshop! 🙂 Jag som redan ser fram emot att komma och smaka dina cupcakes när jag besöker Stockholm nästa gång… 😉

  Kul att du är tillbaka förresten! Har saknat dina cupcakes…

  Hoppas att du snart hittar ett nytt ställe…

  Cickan

 44. Åh Åsa! Så glad att du är tillbaka! Hoppas allt har gått bra!

  Underbart söta cupcakes!

  Ang. ALMI så har jag hört att de kan vara lite svåra… de fattar väl helt enkelt inte vilken enorm trend cupcakes är just nu, över hela världen (skulle man sedan se att trenden svänger får man ju anpassa sin verksamhet)! ett litet cupcakery tror jag att stockholmarna tar emot med öppna armar! Vi hejar på dig!

  stor kram!

 45. Helena Ljunggren skriver:

  Klart som tusan att det hade fungerat! ge inte upp, dina cupcakes är det ljuvligaste jag har sett!

 46. Jessica skriver:

  Jag tror absolut på en cupcake-shop i Sthlm, det måste ju vara fler än jag som saknar en sådan. 🙂

 47. Jessica skriver:

  Vilka underbara prinsesscupcakes, kan tänka mig att det blir endel pill med kronorna.

  Trist att det inte höll med lokalen, men ge dig inte så kommer det säkert en lösning.

  Hoppas allt är bra!

 48. Linda skriver:

  Va? Skojar de eller? Det är klart att det kommer funka. Jag tror folk tycker att cupcakes är kul och annorlunda. Och klart det ska vara en renodlad cupcake bakeshop! Ge inte upp!

  Vilken söt prinsesskrona förresten! 🙂

 49. Pernilla skriver:

  kul att du är tillbaka 🙂

  men åååh vad dumma de är som inte förstår hur bra det skulle funka! du har ju redan massor av beställningar och folk skulle ju lätt komma till dig och äta cupcakes. hur gamla är de på ALMI egentligen? vet de inte att varenda tjej i världen typ vill leka sex&thecity och äta snygga cupcakes? jag tror på dig iaf! och det verkar jag ju inte vara ensam om. visa dem alla kommentarer på din blogg så kanske de ändrar sig 😉

  ha en fin kväll!

 50. Renée skriver:

  Hejsan fin blogg! Ska vi börja följa varandra med bloglovin? =)

 51. Mia skriver:

  Jag tror också absolut på en cupcake shop i Stockholm! Jag skulle bli din stammis!:-) Älskar att baka och äta cupcakes. Tack för all tips och instruktioner! Nu ska jag försöka mig på sockerpastan.. håller på och baka tills imorgon inför min födelsedag. Får ser hur de bli. Hittade din blogg och det var jag som tipsade min kollega som ska bröllopsfest i nov.

 52. Jag tror stenhårt på en cupcake shop i Stockholm! Var annars? Det kan väl vara som ett vanligt café med lite blandat å inte bara cupcakes men dock att huvudattraktionen är just cupcakes! Säg till om du vill ha en delägare =)

 53. Emma skriver:

  Attans, jag glömde ändra till min nya blogg adress. Hoppas du ser att det var jag som skrev det ovan mig! Och den adressen finns ej så följ med mig in i min nya värld 🙂

 54. Emilia skriver:

  Hej! Har kollat in din blogg till och från ett tag (är egentligen ingen bloggmänniska) och tänkte jag skulle lämna en liten kommentar.

  Jag hoppas verkligen att du hittar någon lokal till slut så att Stockholm får den Cupcakeshop som vi alla behöver! Och om jag fick önska mig något till menyn skulle jag önska mig chokladcupcakes med nutellafrosting. <3

  Dina bröllopscupcakes är dessutom underbara. Börjar längta till mitt eget bröllop bara jag ser dem! Och jag är bara 17. 😛

  Lycka till!

 55. Emma skriver:

  Är det från vettet? Jag hade uppskattat med lite “annorlunda” butiker. Jag *vill* se cupcake bake shop i Skåne. Jag hade varit som en hök där! Kämpa på, ge dig inte! Flytta om så behövs, till Ängelholm 😉

 56. emilia skriver:

  tack så mycket, och dina cupcakes är fantastiskt fina=D

 57. Emma skriver:

  Sååå söt!

 58. Vad trist med lokalen! Jag skulle iallafall handlat av dig om jag bodde i regionen.
  Jag är säker på att du skulle gått runt med dina fina bakverk. Kan du inte utvidga utbudet med närliggande produkterna, såsom tårtor eller bakelser? Och kanske kalla det ett konditori, fast med fokus på cupcakes.
  Du ska se att det löser sig, vi är många som tror på dig och ditt koncept.

 59. Danielle skriver:

  Men herregud, alla caféer har väl inte lunch? Och vad fasen, ska man gå på café så ska man ju fika, inte äta lunch. Det är ju ett koncept som fungerar hur bra som helst i USA, varför skulle det inte fungera i Stockholm? Du har ju dina beställningar också. Nej usch så irriterande! Folk är verkligen för tråkiga. Men om du ser det från den ljusa sidan, så kommer du få det precis som du vill ha det ifall du gör det själv också. Det ordnar sig nog Åsa. Allt har en mening och det finns någon liten lokal därute som väntar på just dina cupcakes, den kanske baa behöver liiite mer tid.

 60. Anneli skriver:

  Jättesöta cupcakes!! (Som vanligt då.. ) 😉
  /Anneli

 61. Matilda skriver:

  alla städer behöver nog en cupcake shop. Kanske skulle det slå genom mer om det låg mer centralt?
  Ska det endast vara cupcakes eller andra söta bakverk också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *