dr oetker

STOCKHOLM


dr oetker

Förra veckan fick jag ett paket från Dr Oetker med alla möjliga roliga bakingredienser och dekorationer.  De kom till användning redan i helgen då jag bakade cupcakes till ett dop. Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blev inga bilder från dopet men det var jättefint med alla 100 prinsesscupcakes på våningsställningen.

dr oetkerTack Dr Oetker!

TACK för alla fina kommentarer och tips och råd jag fått av er angående min cupcake business, uppskattar det enormt ska ni veta! Eftersom jag hade svårigheter med lånet från ALMI har jag har bestämt mig för att  komma igång med verksamheten genom att till att börja med hyra in mig i ett cafékök där jag kan baka cupcakes på beställning. Jag har hittat ett café där jag ska börja redan nästa vecka! Om jag  sedan, efter att ha kört på ett tag, visar ALMI siffror på hur mycket jag faktiskt säljer så blir de förhoppningsvis lite mer villiga att låna ut pengar till min bake shop. Vad tror ni om det?

Så nu ska jag börja jobba med att göra i ordning webbsidan så det kommer upp lite priser,  info om hur man beställer, meny osv. 🙂

in english Last week I received a package from Dr Oetker with a bunch of fun baking ingredients and decorations. I got to use some of the ingredients already on Saturday when I baked for a baptism. Unfortunately I forgot my camera so I didn’t get any pictures but it looked very pretty with all the princess cupcakes on the tiered cupcake stand.

THANK YOU all for all your comments and good advice regarding my business plans, I truly appreciate it! Since I had trouble getting a loan from ALMI I have decided to start my cupcake business slowly by renting a part of a cafe kitchen where I can  make cupcakes to order. I found a cafe that I’m gonna start renting next weekend. Then , after some time, I can show ALMI how much cupcakes I really sell which I hope will make them more willing to lend me the money for my bake shop. What do you think about that?

So now I’m gonna start working on the website to get up some order information, prices, menu etc. 🙂

♥ ♥ ♥

Tags: , , , , , , , ,

40 svar

 1. Das macht wirklich neugierig und mal schauen, ob ich nen Pröbchen ergattern kann – ich liebe auch Düfte und so etwas spezielles, das hat schon was und der Flakon ist schon sehr schick, ich mag ja das schlichte und nicht so verschnörkelte und verspielte . LG

 2. Eddie skriver:

  Thanks for writing such an eaetnto-u-dsrsyand article on this topic.

 3. åsa skriver:

  Svar till Lena: Förlåt för sent svar, dekorationsglacyren är bara lite bubblig, den glittrar inte.

 4. Lena skriver:

  Hejsan! Den där dekorationsglasyren, är den lite glittrig eller är det bara som det ser ut? KRAMAR Lena

 5. Lina skriver:

  Så otroligt fint alltsammans! Hoppas att du lyckas med att öppna din bakeshop 🙂

 6. Johan skriver:

  Åhh! Bra idé Åsa! Om jag bodde i Sthlm skulle jag äta cupcakes varje dag! 🙂

 7. Linda skriver:

  Åh, vad kul med paket! Alltid lika spännande… 😀
  Och vad roligt att du ska hyra in dig i ett cafékök! Det kommer nog bli toppen, och ett bra sätt att börja på! Lycka till!

  Kram

 8. charlotta skriver:

  Jättekul att du är igång med bakning o bloggandet igen. Dessa minicupcakes är supersöta. Kul tema att dekorera efter.

  Smart att du börjar som du gör, ibland är det tufft att alltid gå åt sidan, men ekonomiskt är det jättebra sätt att börja på. Du kommer få lån när du kan visa en resultatrapport som är positiv. All lycka till, ser fram emot fortsättningen :-).

 9. Stort Lycka Till!!!
  Bra idé!!

 10. Veronica skriver:

  De blev säkert jättefina dina prinsesscupcakes, vi fick ju se en bild redan!!
  Önskar dig verkligen lycka till med ditt företag, kul att du hittat ett cafe att
  hyra in dig i, tror verkligen att du kommer lyckas…du kommer knäppa Almi
  på näsan!!

 11. ååh va roligt att du hittat ett café att hyra in dig i! Det är ju jättebra! Sen är det bara att visa de på Almi när beställningarna kommer in, eller ännu bättre, när du väl har kunder kandu ju låna på banken till lägre ränta 😉

  Stor kram till dig!

 12. Sandra skriver:

  Det där låter riktigt roligt! Lycka till!

 13. Lisa skriver:

  Kul att allt går bra Åsa! Synd att det inte löste sig med lånet, men man måste ju börja någonstans. Lycka till med allt och ha en toppenvecka!
  Lisa

 14. Sandra drömkaka skriver:

  Jag kan inte imorrn, går långdag imorrn med, 10 – 20 🙁 sen ska jag gå till råsunda och skriva på kontraktet om lägenheten 🙂 !
  Tror att jag ska gå o kolla in bullens här i solna på tors o så måste jag gå till sundbyberg o kolla in deras konditorier, borde vara lite ovanligare att söka där hoppas jag?!

  Jobbar du som en tok nu torsdag och fredag eller? & vem i solna ska få smakproverna?Privatperson eller företag? 🙂 Tror jag söker praktik hos dej!!! 🙂

 15. bakmammorna skriver:

  vad kul!! härligt att komma igång!

 16. Anthony skriver:

  oj, vad generös Dr. Oetker var. : )
  Det var synd att kameran blev bortglömd men alla ju vet att cupcakesen blev superfina som vanligt.

 17. Helena Ljunggren skriver:

  Det låter ju som en toppenidé! Kör hårt!
  Om man siktar mot stjärnorna så når man trädtopparna och det vill inte säga lite det.

 18. Josefine skriver:

  Hej jag har precis startat min bakningsblogg.. Jag skulle jättegärna vilja få tips av dig vad du har gjort för att få läsare och hur du gör för att få saker från företag som dr oetker. Det skulle vara till jättehjälp för mig. kram Josefine

 19. Keadi skriver:

  Vad glad jag blir för din skull! 🙂

 20. Tina skriver:

  Hej! kul att du också gillar slabang bakelserna 😉 och välkommen tillbaks till Sverige! Jag tycker verkligen om din prinsesscupcake, så söt!

 21. Ida skriver:

  hej!
  vilket fint paket du fått! 🙂 själv väntar jag på leverans från kakburken. 🙂 Det ska bli roligt!
  bra initiativ att dra igång själv och hyra in dig. du har driv i dig och en enorm kreativitet. det är så härligt att gå in och kolla på din blogg. stort lycka till med företaget! ser fram emot meny mm. :-)kram ida

 22. Sandra skriver:

  Hej och tack för kommentaren på mina senaste tårtor 🙂
  Det där paketet du har fått ser hiskeligt trevligt ut. Ska bli spännande att se vad du kan göra av alla nya grejer!

 23. Pernilla skriver:

  åh, vad roligt med paket. jag vill också ha!
  låter som en jättebra idé med att hyra in sig i ett annat café ju, det gäller ju att göra vad man kan för att få dem på ALMI att förstå vilken bra affärsidé det faktiskt är som du har 🙂 du borde ju hålla kvällskurser eller nåt sånt också i hur man dekorerar cupcakes, det skulle du nog kunna tjäna storkovan på. samtidigt som du behåller de bästa knepen för dig själv förstås så att du inte får för stor konkurrens 😉

 24. Chokladfreaks skriver:

  Vad kul att du är hemma igen, dina prinsesscupcakes blev ju hur fina som helst. Du är så duktig på det du gör och jag hoppas verkligen att du får starta ditt eget en vacker dag. Hoppas du fortsätter att baka ändå så vi får se alla dina fina bakverk.

 25. karin skriver:

  Gisses vad avis jag är! *ler* Tyvärr funkar inte min Bagerskan-mail just nu så vem vet, jag kanske har missat deras erbjudande… Hoppas inte!

  Må så gott, kram Karin

 26. Härligt med paket! Vilken bra början att hyra in sig på ett café i början. Lycka till!

 27. Låter som en bra idé! Löser det sig inte med finansiering kanske du kan tänka dig att köra något ihop?! Nått att tänka på!

 28. Lina - Krafla skriver:

  Jag ställer garanterat upp och köper lite smarriga cupcakes för att visa nissarna att cupcakes minsann kommer slå igenom i sverige! You go girl!

 29. Tack för kommentaren om tårtan!

  Det låter som en superidé att hyra in sig på ett café och därmed undvika höga kostnader i början, vad spännande att du sätter igång så snart också!
  Kram!

 30. Emma skriver:

  Tack för tipset ed 2 muffinsformar, att jag inte tänkte på det! ^^
  Förresten de där sockerpärlorna från Dr Oetker är super fina tycker jag! 😀 köpt sånna och använd dem i mitten på blommor!

  Hoppas de kommer låna ut pengar till mig med! Mvg Emma!

 31. Sandra drömkaka skriver:

  Hej hjärtat!
  Nu har jag ringt på 2 ställen om praktik, men icket. Fullt.
  Vettetusan vart jag vill ringa mer, vill ju inte det ska vara för långt bort heller! & så vill man ju de ska baka en hel del tårtor, bakelser,bitar osv. Plus att det enligt min utbildning ju måste finnas bröd där med. Hmmm.
  Hjälp! Får en aningens panik.. Man vill ju helst ha kikat in där någon gång så man sett hur det verkar där men jag har ju ingen koll här! Är en som ringt på över 20 ställen o alla sagt nej :S ..
  På torsdag är jag ledig o funderar vart jag borde bege mej då och kolla??

  Förresten skulle vi hitta på något kommande lördag efter du är klar med beställningen?
  Kramar

 32. Eva skriver:

  Det var ett härligt paket du fick. Jag köpte massa roliga saker av dom, tror du inte ungskruttarna hade vart framme och länsat. Nu är dom bannlysta i mitt bakskåp. Alla utom min son som just gått ut som bagare/konditor. 🙂 Han har förätit sig i skolan så det är lugnt. Lycka till med affären, visa dom att det visst går.

 33. Petra skriver:

  Tack för info! Jag gillar verkligen din blogg/hemsida!!! 🙂 Kram

 34. Matilda skriver:

  det är ju grymt bra! jag vet att det kommer gå bra och att dina cupcakes kommer sälja stort!
  Önskar dig alla lycka till <3

 35. Pillan/Pernilla skriver:

  Va kul! Att börja redan nästa vecka dessutom! skall bli roligt att följa din “resa”. Kram

 36. Låter som en jättebra idé med lokalen!
  Tänk, det kanske kan generera något som du skulle gått miste om ifall du fått en egen lokal meddesamma. Här kan du kanske få en massa nyttiga kontakter och kunskaper.
  Jag tror att det här kan vara en riktig vinstlott!

 37. karin skriver:

  Hej, nyfiken på hur du fick den härliga lådan? Jag har mailat dom men aldrig fått något svar. Vad är hemligheten?
  Lycka till med ditt nya företag, Almi kommer nog nappa till slut!

  Kram Karin

 38. Tove skriver:

  Jättebra idé, att börja med att hyra in sig i en redan fungerande kök! Då ser man ju själv också vad som funkar/inte funkar, utan att behöva ta allt för stora risker genast.

 39. Emma skriver:

  Vilken bra paket du fick då 🙂 Tänk om en annan med kunde få paket någon gång 🙂
  Har alltid undrat, alltid var kanske till överdrift men de senaste gångerna. Gör du bud till oss nere i Skåne land med? 🙂

  Sv: Disney är ju bara så underbart! Aladdin är bra, fast Pocahontas har varit min idol sen väldigt liten. Tack vare henne så klara jag mig igenom mobbning tiden! Hon tålde ju allt den kvinnan, så jag fantisera om hur jag var hon hehe 🙂

 40. Sandra skriver:

  Men så kul för dig att det verkligen går framåt! 🙂
  Hoppas allt är väl med dig !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *