Doptårta till Alice

STOCKHOLM

Doptårta till Alice

Det är nästan två år sedan mitt senaste blogginlägg så jag tänkte att det kunde vara på sin plats med en uppdatering. Har inte känt att jag haft tid med bloggen de senaste åren och sedan fick jag barn och då blev det inte mycket bakande av. Är fortfarande mammaledig men tog mig an att baka en tårta när en nära väns dotter skulle döpas här om veckan.

Jag brukar vanligtvis använda smörkräm under sugarpasten men denna gång testade jag att använda vit chokladganache. Det var lite krångligare eftersom ganache är rätt temperaturkänslig och varken får vara för fast eller för lös när man brer på den men jag tycker resultatet blev toppen. Efter ganachen fått stå och stelna på tårtan var det väldigt enkelt att få till en slät snygg yta på sugarpasten.

  ♥ ♥ ♥

Tags: , , , ,

7 svar

 1. Lina skriver:

  Jag har länge velat prova att spackla med ganache. Men jag vågar inte riktigt. Vad har du fyllt tårtan med?

  Jag ska göra en bröllopstårta till 65 personer snart och har funderat på att spackla med ganache. Men tänker att det borde bli väldigt dyrt med choklad till så många tårtor. Vad använder du för choklad och hur mycket behövde du till den här tårtan?

  /Lina

 2. Hanna - Bakfnatt skriver:

  Så roligt att se ett inlägg från dig igen Åsa! Tårtan är jättefin =)

 3. Linda skriver:

  Så grymt läckert!!

 4. Amelie skriver:

  Nejmen hej! Trevligt att se ett inlägg från dig igen. 🙂 Jag hade inte kunnat säga att det var två år sedan jag såg ett inlägg av dig i min rss-läsare senast om du inte sagt det själv, men jag vet allt om hur svårt det är att hinna göra allt jag vill efter att jag fått barn.
  Mvh,
  Amelie

  • åsa skriver:

   Hej Amelie! Kan inte fatta själv att två år gått så fort! Livet har helt klart fått andra prioriteringar sen man fick barn. Men något lite bakprojekt ska man väl kunna klämma in då och då. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *